De elektrische Opel Corsa is onthuld

Opel heeft de volledig elektrische Opel Corsa officieel onthuld. Eerder deze week waren er al foto’s van de zesde generatie Opel Corsa opgedoken. Net zoals de Peugeot e-208, gaat de elektrische Opel Corsa verder onder de naam Opel Corsa-e. De elektrische Opel Corsa is de tweede elektrische auto in de vloot van Opel. Over enkele weken is de 100% elektrische Opel Corsa-e te bestellen.

100% elektrische Opel Corsa

In 2006 werd de Opel Corsa op de markt uitgebracht. Hoog tijd voor een metamorfose, moet Opel gedacht hebben. Opel komt naast een nieuwe look ook met een elektrische variant van de Opel Corsa.

Op de foto’s verschilt de elektrische Opel Corsa-e bijna niet van de brandstofvariant van de Opel Corsa. De elektrische auto heeft een sportief design en een digitale cockpit met onder andere een 7-en 10-inch touchscreen. Door de Live Navigation is de bestuurder helemaal op de hoogte van de realtime verkeersinformatie. De Opel Corsa-e is onder andere voorzien van LED koplampen en allerlei rijassistentiesystemen.

De Opel Corsa is op hetzelfde platform als de Peugeot 208 gebouwd. Dit platform is namelijk geschikt voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Actieradius + opladen elektrische Opel Corsa

De elektrische Opel Corsa is qua concurrentie vergelijkbaar met de Peugeot e-208 en Renault Zoe. De Opel Corsa krijgt exact hetzelfde 50 kWh accupakket als de Peugeot e-208. Opel geeft overigens aan dat er acht jaar fabrieksgarantie op de batterij zit.

De Opel Corsa-e heeft een actieradius van 330 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 250/300 kilometer. Uiteraard is de actieradius grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden en rijstijl. De Opel Corsa-e gaat van 0 naar 100 in 8,1 seconden en heeft een vermogen van 136 pk.

De Opel Corsa-e is thuis op te laden, via openbare oplaadpunten en snellaadstations. Bij een snellaadstation is de Opel Corsa-e binnen 30 minuten weer voor 80% opgeladen. Via een openbaar oplaadpunt met een laadvermogen van 11 kW is de elektrisch auto binnen vijf uur weer volledig opgeladen.

Opel Corsa-e leasen

Heb je interesse in het leasen van de Opel Corsa-e? De prijs van de Opel Corsa-e wordt geschat op zo’n 33.000 euro. Gunstig voor de zakelijke rijder, want dit betekent slechts 4% bijtelling voor de Opel Corsa-e. Opel geeft aan dat de Opel Corsa-e over enkele weken te bestellen is. De 100% elektrische Opel Corsa-e is vanaf 2020 leverbaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *