Opel start met productie van de Opel Corsa(e)

Opel is onlangs gestart met de productie van de gloednieuwe Opel Corsa. Het automerk brengt eerst de Opel Corsa met een benzine- en dieselmotor uit op de markt. Later volgt zijn elektrische broertje, de Corsa-e. Het startsein van de productie werd gegeven in de fabriek van Groupe PSA, in het Spaanse Zaragoza eerder deze week.

Zesde generatie Opel Corsa

De Opel Corsa heeft een vanafprijs van 16.999 euro. De verwachte levertijd van de Opel Corsa is begin 2020. Begin 2020 start Opel ook met de productie van de volledige elektrische Opel Corsa. De 100% elektrische Opel Corsa krijgt een vanafprijs van 30.999 euro. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 kunnen we de Corsa-e ook in Nederland verwachten.

Lichter, slimmer, efficiënter en dynamischer

Met bovenstaande kreten omschrijft Opel de zesde generatie Corsa. De lichtste variant van de Corsa blijft namelijk onder de 1.000 kg. Met nieuwe motoren zal de nieuwe Corsa minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten. De daklijn is 48 mm lager dan bij zijn voorganger, maar binnen is de hoofdruimte gelijk gebleven doordat de bestuurder 28 mm lager zit. Tenslotte is het zwaartepunt van de Corsa lager geworden, wat voor meer rijplezier moet gaan zorgen.

Nieuwe motoren voor de Opel Corsa

De nieuwe Opel Corsa is al te bestellen en online te configureren. Hierbij kun je kiezen uit 3 geheel nieuwe motoren:

  • 1,2-liter benzinemotor met 75pk. 
  • 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor met 100pk en 130pk. 
  • 1,5-liter dieselmotor met 102pk.

Opel Corsa(e) leasen?

Heb je meer interesse in het leasen van de Opel Corsa-e? De volledig elektrische Opel Corsa-e lease je al vanaf 399 euro per maand. Stel je elektrische auto online samen en bestel de Opel Corsa-e op zakelijkelektrischleasen.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *