Nissan Leaf E-Plus 2019: Dit is er nu bekend

Nissan heeft de Nissan Leaf met een groter accupakket nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat de nieuwe Nissan Leaf begin 2019 op de markt wordt uitgebracht. Dit werd tevens bevestigd door Brian Maragno, Nissan’s Marketingmanager. Het nieuwe model wordt volgens verschillende media aangekondigd als de Nissan Leaf E-Plus. De Nissan Leaf E-Plus zal in verschillende opzichten, ten opzichte van zijn voorganger de Nissan Leaf, verbeteren. Een grotere batterij, meer vermogen, meer actieradius en tot slot is de verwachting dat de elektrische auto sneller kan laden.

De Nissan Leaf E-Plus zal hoogstwaarschijnlijk met een accupakket van 60 kWh verschijnen. Nissan heeft nog niets bekendgemaakt over de vanafprijzen, maar de verwachting is dat de prijs van de Nissan Leaf E-Plus ongeveer zal neerkomen op 45.000 euro.

Actieradius + opladen Nissan Leaf E-Plus

De Nissan Leaf E-Plus zal naar verwachting een accupakket krijgen van 60 kWh. De bijbehorende actieradius is nog niet bekend, maar wij verwachten een actieradius (WLTP) van meer dan 300 kilometer. Uiteraard is de range afhankelijk van onder andere het rijgedrag en de snelheid.

De Nissan Leaf E-Plus is op te laden via het stopcontact, een laadpaal aan huis, openbare laadpunten of via het snellaadnetwerk. De elektrische auto met een accupakket van 60 kWh kan 100 kW DC snelladen en de laadaansluiting zit naar verwachting aan de voorzijde. De Nissan Leaf E-Plus heeft een snellaadtijd van 35 minuten. Binnen dat halfuur is de Nissan Leaf E-Plus weer voor 280 kilometer opgeladen.

Nissan Leaf snelladen

De Nissan Leaf E-Plus moet sneller kunnen laden dan zijn voorganger. In het verleden heeft Nissan gekampt met laadproblemen, waardoor de actieradius snel terugliep vanwege een te warme accu. Ook wel beter bekend onder de naam #rapidgate. De tijd van het snelladen zou na een aantal keer snelladen aanzienlijk afnemen. Dit probleem wil Nissan tackelen met een software-update voor de Nissan Leaf.

Vanafprijs Nissan Leaf E-Plus

De vanafprijs van de Nissan Leaf E-Plus wordt geschat op circa 40.000 euro (eenvoudiger uitgevoerde edities) tot ruim 45.000 euro. De bijtellingsregels in 2019 veranderen voor elektrische auto’s, maar dat is verder niet van toepassing op de Nissan Leaf E-Plus.  Het is namelijk zo dat je in 2019 voor een elektrische auto slechts 4% bijtelling betaalt over de eerste 50.000 euro (fiscale waarde) en 22% over het resterende bedrag.

Nissan Leaf E-Plus leasen in 2019

De Nissan Leaf is het afgelopen jaar tot en met oktober, uitgeroepen tot een van de meest populaire leaseauto’s van 2018. De Nissan Leaf E-Plus met een groter accupakket schept dus hoge verwachtingen. Heb je interesse in het leasen van de Nissan Leaf E-Plus? De Nissan Leaf E-Plus wordt naar verwachting vanaf mei 2019 op de markt uitgebracht, waarbij je je kunt inschrijven vanaf april 2019. Wij houden je uiteraard op de hoogte zodra het automerk de Nissan Leaf E-Plus officieel heeft aangekondigd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *