Meest populaire leaseauto’s september 2018

Als we kijken naar de maand september, zijn er de afgelopen maand minder (ruim 12.000 in totaal) leaseauto’s geregistreerd. Dit is te verklaren door de nieuwe WLTP-testmethode en vanwege het feit dat de bijtellingsregels voor elektrische auto’s in 2019 veranderen. Leasemaatschappijen hebben hier op ingespeeld en hebben daarom voldoende voorraad ingekocht. In dit artikel geven wij een overzicht van de meest populaire (elektrische) leaseauto’s.

Top 10 meest populaire leaseauto’s september 2018

De eerste plek voor de meest populaire leaseauto van september 2018 gaat naar de Kia Picanto. Opvallend is dat de Tesla model S afgelopen maand op nummer twee. De Tesla model S heeft zich namelijk nog niet eerder aan dit rijtje toegevoegd. Een hele logische verklaring overigens, gezien het fiscaal voordeliger is om dit jaar nog een Tesla model S of Tesla model X te gaan leasen. We verwachten dit jaar ook nog de Jaguar I-Pace in dit rijtje. De Skoda Octavia combi maakt de top drie compleet.

 1. Kia Picanto
 2. Tesla model S
 3. Skoda Octavia combi
 4. Opel Karl
 5. Toyota Aygo
 6. Ford Fiesta
 7. Volkswagen Polo
 8. Volkswagen Up!
 9. Mini Cooper
 10. Peugeot 108

Top 7 meest populaire elektrische leaseauto’s september 2018

Vergeleken met vorig jaar doen de Tesla model S en de Tesla model X het ook in de maand september 2018 uitstekend. In september zijn er maar liefst 1.052 Tesla model S’ en 593 Tesla model X’ geregistreerd. Het gaat goed met Tesla, als je kijkt naar het afgelopen jaar, dan tikt Tesla deze maand het meeste aantal nieuwregistraties aan.

 1. Tesla model S
 2. Tesla model X
 3. Nissan Leaf
 4. BMW i3
 5. Volkswagen e-Golf
 6. Opel Ampera-e
 7. Renault Zoe
 8. Jaguar I-Pace

Langzamerhand begint Jaguar de Jaguar I-Pace uit te leveren. Afgelopen maand heeft het automerk 21 Jaguar I-Paces uitgeleverd. Een kleine vooruitgang, als je kijkt naar de drie Jaguar I-Paces die de maand daarvoor zijn uitgeleverd. Helaas hebben wij nog geen cijfers binnen van de Hyundai Kona Electric, maar we zouden deze op basis van de aantallen op de vierde of vijfde plaats verwachten.

Bron: RDC, VWE/CARmonitor

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *