Meest populaire leaseauto’s juni 2018

Afgelopen maand zijn er maar liefst 21.965 nieuwe leaseauto’s op kenteken gezet. Ten opzichte van juni 2017, toen waren het 17.199 nieuwe leaseauto’s, is dit een toename van maar liefst 27.7 procent. Als we kijken naar de meest populaire leaseauto’s van juni 2018, dan staat de Volkswagen Polo net zoals de maand daarvoor weer op nummer één. De meest populaire elektrische auto van deze maand is de Tesla model S. In dit artikel delen wij graag de top 10 meest populaire leaseauto’s en de top 8 meest populaire elektrische auto’s.

Top 10 meest populaire leaseauto’s juni 2018

De Volkswagen Polo doet het onder de zakelijke rijder al een aantal maanden erg goed. Niet alleen in juni is de auto favoriet, ook in de artikelen van de maanden mei, april en maart stond de Volkswagen Polo met stipt op nummer één.

 1. Volkswagen Polo
 2. Opel Karl
 3. Renault Megane Estate
 4. Volkswagen Up!
 5. Nissan Micra
 6. Kia Picanto
 7. Skoda Octavia combi
 8. Renault Clio
 9. Volkswagen Golf
 10. Peugeot 108

Bron: CARmonitor

Top 8 meest populaire elektrische leaseauto’s juni 2018

Over het algemeen was het een erg goede maand voor de elektrische auto. Er gingen deze maand in Nederland maar liefst 2.106 elektrische auto’s rijden. Dat is 4,5% van alle nieuwregistraties (47.117) en nog een veel groter percentage van alle leaseregistraties. Als we kijken naar afgelopen maand, dan hebben de Tesla model S en de Tesla model X het ontzettend goed gedaan. Even voor jullie beeldvorming: in juni zijn er maar liefst 614 Tesla model S’en en 472 Tesla model X’en op naam gezet. De maand daarvoor was dit 223 keer de Tesla model S en 173 keer de Tesla model X.

 1. Tesla model S
 2. Tesla model X
 3. Nissan Leaf
 4. Renault Zoe
 5. BMW i3
 6. Volkswagen e-Golf
 7. Hyundai IONIQ Electric
 8. Opel Ampera-e

Wij verwachten dat dit lijstje eind dit jaar flink wordt omgegooid in verband met de komst van de Jaguar I-Pace, die vanaf nu te bewonderen is in de showrooms, en natuurlijk de Hyundai Kona Electric.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *