Meest populaire leaseauto’s mei 2018

Ook deze maand zetten wij de top 10 populaire (elektrische) leaseauto’s weer voor je op een rijtje. In mei zijn er in totaal 17.289 leaseauto’s op kenteken gezet. Vergeleken met de afgelopen vijf maanden van vorig jaar (72.595 leaseauto’s) is dit aantal maar liefst met 32,2 procent gestegen. Als we kijken naar de meest populaire leaseauto dan staat de Volkswagen Polo op nummer 1 en de Nissan Leaf is de favoriet onder de elektrische auto’s.

Top 10 populaire leaseauto’s mei 2018

Net zoals de maand april gaat ook deze maand de eerste plaats naar de Volkswagen Polo. Deze auto is maar liefst 942 keer geregistreerd. De tweede plek gaat naar de Kia Picanto met 620 registraties. Gevolgd door de Volkswagen Up! met 599 registraties. Hieronder vind je een overzicht van de top 10 meest populaire leaseauto’s van de maand mei:

 1. Volkswagen Polo
 2. Kia Picanto
 3. Volkswagen Up!
 4. Opel Karl
 5. Toyota Aygo
 6. Renault Megane estate
 7. Ford Fiesta
 8. Volkswagen Golf
 9. Renailt Clio
 10. Toyota Yaris

Bron: CARmonitor

Top 8 populaire elektrische leaseauto’s mei 2018

Naast de top 10 populaire leaseauto’s mogen de meest populaire elektrische auto’s ook zeker niet ontbreken. Ook in de maand mei is de Nissan Leaf de meest populaire elektrische auto. Niet zo heel gek, aangezien de elektrische auto op dit moment wordt uitgeleverd. Naast de top 10 kunnen wij niet wachten tot de nieuwere modellen zoals de Jaguar I-Pace en de Hyundai KONA Electric zich aan dit rijtje kunnen toevoegen.

 1. Nissan Leaf
 2. Tesla Model S
 3. Tesla Model X
 4. Volkswagen e-Golf
 5. BMW i3
 6. Opel Ampera-e
 7. Hyundai IONIQ Electric
 8. Renault Zoe

Bron: RVO.nl

Wat is jouw favoriete elektrische auto van dit moment? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *