Goedkope laadpas voor snelladen? Vraag je Maingau laadpas aan

Naast alle grote Nederlandse energieleveranciers die verschillende laadpassen aanbieden, volgt de Duitse markt ook deze trend. Maingau is een Duitse energieleverancier gevestigd in het noorden van Duitsland. Met ongeveer 300.000 klanten in hun portfolio willen zij hun dienstverlening richting (niet) klanten verder uitbreiden. Niet alleen energie aanbieden, maar ook focussen op de EV-markt. Maingau biedt nu ook laadpassen voor elektrische auto’s aan. Met de Maingau laadpas kun je heel gemakkelijk opladen bij 18.000 openbare- en snellaadpunten door heel Europa en bij 6.200 oplaadpunten in Duitsland.

Maingau laadpas aanvragen

Op de website van Maingau kun je jouw laadpas aanvragen. Je vult in of het voor privé of zakelijk gebruik is. Daarna vul je je contactgegevens in, je geeft een wachtwoord op en tot slot kun je optioneel kiezen voor een RFID-kaartlezer. Met de RFID-chip in je Maingau laadpas kun je ook bij laadstations met de zogeheten RFID-kaartlezer opladen. Binnen twee tot vier werkdagen ontvang je de Maingau laadpas op het opgegeven adres.

Klein minpuntje waarop wij door een enthousiaste EV-rijder werden geattendeerd: het is nog niet mogelijk om een niet-Duitse IBAN in te vullen. Met een mailtje naar de helpdesk wordt dit probleem handmatig verholpen, we verwachten dat dit ongemak binnen enkele tijd helemaal is verdwenen. Ook werkt het formulier waarmee je de pas kunt aanvragen niet helemaal fijn en is het niet zo handig op mobiel.

Vraag hier de Maingau laadpas aan

Kosten Maingau laadpas

De Maingau laadpas kun je helemaal gratis aanvragen. Een groot pluspunt van de Maingau laadpas is dat je niet vastzit aan maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt 5 cent per minuut voor het opladen (voor niet-klanten). Klanten van Maingau betalen slechts 2 cent per minuut. Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat als je 60 minuten staat te laden en jouw auto dan 20 kWh heeft bijgeladen, je hiervoor 3 euro betaalt. Dit komt overigens neer op een actieradius van ongeveer 100 kilometer.

Het laden via een Maingau laadpas is met name extra voordelig, als jouw elektrische auto de mogelijkheid heeft om te snelladen. Normaliter kunnen de kosten per minuut voor het opladen hard oplopen (zie de blog over laadkosten in Duitsland per minuut), maar doordat Maingau het tarief zo extreem laag heeft liggen, is de laadpas heel concurrerend, vooral bij snelladen! In dat geval is de pas vele malen goedkoper dan andere passen.

Het blijft overigens natuurlijk nog altijd heel vreemd in de ‘EV-wereld’ dat het tarief dat je moet betalen afhankelijk is van de gekozen laadpas (alsof in de supermarkt de kosten voor jouw boodschappen afhankelijk zijn van jouw pinpas). Echter, voor nu in de beginfase van elektrisch rijden, is het dus opletten hoe en waar je laadt en is het absoluut de moeite waard is om verschillende laadpassen bij je te hebben en diverse EV-apps op je telefoon geïnstalleerd te hebben.

Voor de kosten van het laden ontvang je van Maingau een factuur per e-mail.

Elektrische auto opladen met Maingau laadpas

Bij 18.000 openbare- en snellaadpunten in Europa en 6.200 oplaadpunten in Duitsland kun je met je Maingau laadpas terecht. In Nederland kun je terecht bij de snellaadpunten van Fastned en van Allego.

Naast de Maingau oplaadpunten kun je je elektrische auto ook bij openbare oplaadpunten van andere aanbieders opladen. Stel je voor dat je laadpas niet werkt, dan kun je met je vragen terecht bij de helpdesk via 0800 06 24 64 28. Zij zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 08.00 uur tot 12.30 uur. Daarnaast kun je ook een mailtje sturen naar info@EinfachStromLaden.de.

Einfach Strom Laden app: beschikbare oplaadpunten

Maingau heeft ook een app waar alle laadpunten op staan, met name handig als je met jouw elektrische auto op vakantie gaat in Duitsland. Deze app heet ‘Einfach Strom Laden’. Hier kun je gemakkelijk bekijken of het desbetreffende laadpunt beschikbaar of bezet is en met welke laadkabel je kunt opladen. Ook is het mogelijk om laadsessies te starten via de app.

Bron: laadpastop10.nl en maingau-energie.de

12 reacties

 1. Jeroen op zegt:

  Ik kijk nu op de site van maingau, zover ik kan zien is het prijsmodel gewijzigd en betaal je nu 35 cent per kW en helaas niet meer per minuut. Kijk ik verkeerd of kunnen jullie dat bevestigen?

  • vKesteren op zegt:

   Jeroen, ik krijg hetzelfde te zien.
   Alles ingevuld, bank ging prima (geen mogelijlheid voor invoeren van een zakelijk of particulier account).
   vervolgens via de bevestigings mail:

   laden: 35ct per kwh
   én 10ct per minuut

 2. shailin op zegt:

  Is het niet zo dat deze kosten bovenop de leverancierskosten komen. Dus bijv. bij fastned €0,59 p/kw + €0.05 p/min.? Dan ben je toch niet significant goedkoper uit?
  Daarnaast hanteren veel leverenciers (op papier) geen abonnementskosten? Dus er bij Maingau ook geen toegevoegd voordeel, toch?

 3. Spencer op zegt:

  Spencer,

  Al enkele dagen geleden een mail gestuurd naar Maingau omtrent het niet werken van de NL-IBAN.
  Ook kun je niet aangeven dat je woonachtig bent in Nederland . En postcode kan ook niet verwerkt worden, 6651 XX wordt 06651.
  Helaas nog steeds geen bericht hoe ze dat gaan oplossen. Heeft iemand ervaring hiermee hoe lang dit duurt?

 4. Ik heb een gratis internetbankrekening geopend bij een Duitse internetbank, N26 genaamd. Hierop kun je net als ik 100€ storten en deze IBAN gebruiken om goedkoop te snelladers met je Maingau pas

 5. Jack op zegt:

  Vandaag bericht gehad van Maingau, zolang de problemen met een niet Duits IBAN nummer niet zijn opgelost, kun je laden op rekening. Het tarief wijzigt dan wel naar maar liefst 2 ct per minuut. Het grootste voordeel haal je bij de snelladers. Ik ben erg benieuwd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *