Fastned snelladers voor elektrische auto’s bij supermarkten

In samenwerking met Albert Heijn heeft Fastned een aantal snelladers bij de Albert Heijn XL in Tilburg geopend. Het gaat om een pilotfase waarbij er snelladers bij drie Albert Heijn winkels geplaatst worden. Met de pilot willen beide partijen kijken of er ook behoefte is aan snelladen terwijl er boodschappen gedaan wordt.

Fastned laat met de pilot zien dat zij momenteel volop bezig zijn met de ontwikkeling van een Europees netwerk van snellaadstations.

Pilot Fastned snelladers bij supermarkten

De snelladers bij supermarkten zijn onderdeel van een pilot die Fastned samen met Albert Heijn bij drie Albert Heijn supermarkten uitrolt. Als de pilot positief verloopt, hebben de twee bedrijven afgesproken om de pilot verder uit te rollen door meer snelladers bij supermarkten te gaan plaatsen.

Elektrische auto snelladen bij de supermarkt

Voorheen kon je de snellaadstations van Fastned alleen aan de snelwegen vinden. Onlangs heeft Fastned heet eerste snellaadstation bij een Albert Heijn XL in Tilburg geplaatst. Dit biedt elektrische rijders de mogelijkheid om hun elektrische auto aan een 50 kilowatt snellader op te laden. Binnen dertig minuten heb je ongeveer weer 150 kilometer extra range erbij. De snelladers zijn overigens alleen geschikt voor elektrische auto’s die kunnen snelladen. Waaronder de Nissan Leaf, BMW i3Hyundai Kona Electric en een Kia e-Niro.

De dynamiek van laden bij supermarkten zal waarschijnlijk anders zijn in vergelijking met laden langs de snelweg en op andere stedelijke locaties. Daar kunnen we van leren en ons aanbod verder ontwikkelen. Aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned.

Met de pilot wil Fastned en Albert Heijn bekijken of er behoefte is aan het snelladen van een elektrische auto terwijl er boodschappen gedaan wordt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *