Definitieve prijzen Polestar 2 bekend in Nederland

Polestar heeft een definitieve prijs afgegeven voor de Polestar 2 in Nederland. De Polestar 2 heeft een vanafprijs van 59.800 euro. Met deze prijs valt de Polestar 2 in totaal 100 euro goedkoper uit dan de richtprijs van 59.900 euro. Dit werd in een eerder stadium door Polestar gecommuniceerd. De directe concurrent van de Tesla Model 3 kunnen we in 2020 in Nederland verwachten. In juni 2020 start Polestar met de uitlevering van de Polestar 2.

Prijs Polestar 2 in Nederland

Het was al een tijdje mogelijk om de Polestar 2 online samen te stellen en alvast te bestellen. De meeste ins en outs van de Polestar 2 is namelijk al enige tijd bekend. Ook was het al mogelijk om de elektrische auto in het echt te bewonderen in Nederland. Tot dusver gaf Polestar alleen een richtprijs voor de Polestar 2. Nu heeft Polestar de Nederlandse prijzen bekendgemaakt. De Polestar heeft een prijs van 59.800 euro.

Actieradius + opladen Polestar 2

De Polestar 2 krijgt een 78 kWh accupakket en een actieradius van 500 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk zal dit waarschijnlijk neerkomen op zo’n ruim 450 kilometer. Qua range is de Polestar 2 vergelijkbaar met de Tesla Model 3.

De laadcapaciteiten van de Polestar 2 zijn veelbelovend. De auto is voorzien van een 3-fasen aansluiting én kan tot maximaal 150 kW per uur snelladen.

Concurrentie Polestar 2

Polestar wil met de Polestar 2 de directe concurrentie aangaan met de Tesla Model 3. Een behoorlijk ambitie als je kijkt naar de populariteit van de Tesla Model 3 op dit moment. Dit zal waarschijnlijk in 2020 niet veel anders zijn. Het is overigens nog wel even afwachten of de Polestar 2 kan meekomen met de Tesla Model 3 in 2020.

Trekhaak Polestar 2

Wil je graag de Polestar 2 bestellen met een trekhaak? Dat is mogelijk. Houd er overigens wel rekening mee dat het trekgewicht enigszins beperkt is en invloed heeft op de actieradius van de Polestar 2.

Polestar 2 leasen + bijtelling in 2020

Voor de zakelijke rijder is niet alleen de vanafprijs interssant, maar ook het leasetarief van de elektrische auto. De Polestar 2 is te leasen vanaf 749 euro per maand.

De Polestar 2 wordt in mei 2020 in Nederland verwacht. Dat betekent dat je als zakelijke rijder geen 4% bijtelling (tot 50.000 euro) gaat betalen, maar 8% bijtelling (tot 45.000 euro). Dit is immers officieel bekendgemaakt tijdens Prinsjesdag 2019.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *