Porsche gaat 100% elektrisch rijden

Porsche heeft tijdens een persconferentie aangekondigd dat zij binnen 10 jaar willen overstappen naar volledig elektrische modellen. Het automerk maakte in eerder stadium al bekend dat zij hoogstwaarschijnlijk in 2020 komen met de 100% elektrische Porsche Taycan komen.

Volledig elektrische auto’s voor Porsche

Een mooie stap naar een elektrische toekomst voor Porsche. De eerste 100% elektrische auto van Porsche, de Porsche Taycan, wordt halverwege 2019 aan het publiek getoond. Het automerk geeft aan dat er al 10.000 bestellingen voor deze 100% elektrische SUV zijn gedaan. De Taycan wordt voorzien van twee elektromotoren en zal een vermogen hebben van meer dan 600 pk. De verwachting is dat de 100% elektrische Porsche een actieradius zal hebben van meer dan 500 kilometer (NEDC).

Porsche heeft aangegeven dat wij de eerste 100% elektrische auto van Porsche in 2020 kunnen verwachten. Het zou gaan om de generatie van Cayenne.

“We zijn een relatief klein bedrijf en op lange termijn kunnen we het ons niet veroorloven om eenzelfde model met verbrandingsmotor én elektrische aandrijving in het programma te houden, aldus Lutz Metschke, CFO van Porsche.”

Porsche investeert volop in elektrische mobiliteit

Porsche gaat de komende 4 jaar meer dan 6 miljard euro investeren in de elektrificatie van de modellen. Het automerk geeft aan dat zij binnen 10 jaar overstappen naar 100% elektrische auto’s. Met een overgangsperiode van drie of vier jaar, omdat het automerk niet tegelijkertijd kan overstappen naar elektrische auto’s. Wij volgen de elektrische ontwikkelingen van Porsche op de voet en houden je uiteraard op de hoogte.

1 reactie

  1. Wat mooi dat Porsche 100% naar elektrische auto’s wil gaan. Ik ben benieuwd wat andere sportwagenmerken gaan doen. Waarschijnlijk worden de oude, niet elektrische modellen hierdoor wel meer waard.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *