BMW onthult volledig elektrische BMW Concept iX3

De productie van elektrische auto’s op dit moment in volle gang. Allerlei bekende automerken onthullen de ene elektrische auto na de andere. De modellen, het bereik van de actieradius en de laadinfrastructuur verbeteren continu. BMW wil graag haar positie versterken als het gaat om elektrische mobiliteit. De autofabrikant heeft al een aantal volledig elektrische en hybride auto’s op de markt uitgebracht. Zoals de volledig elektrische BMW i3, maar BMW wil hier graag de volledig elektrische BMW Concept iX3 aan toevoegen. De elektrische SUV maakt begin mei 2018 zijn debuut tijdens de Beijing International Automotive Exhibition, ook wel ‘Auto China 2018’ genoemd. De volledig elektrische auto heeft een elektromotor van 270 pk en volgens de WLTP-test een actieradius van ruim 400 kilometer.

BMW Concept iX3 onthulling tijdens Auto China 2018

BMW iX3

BMW wil voor 2025 in totaal 12 volledig elektrische auto’s in de showrooms hebben staan. Daar wil de autofabrikant de BMW iX3 aan toevoegen. Tijdens de ‘Auto China 2018’ maakt de BMW iX3 zijn debuut. De autofabrikant geeft aan dat de volledig elektrische auto slechts een voorbode is op hetgeen wat komen gaat. De BMW Concept iX3 wordt geproduceerd door de joint venture BMW Brilliance Automotive in Shenyang, China. Met de productie van de volledig elektrische SUV wil BMW de concurrentie aangaan met de I-Pace van Jaguar, de e-tron van Audi en de model X van Tesla.

BMW ziet China als een belangrijke afzetmarkt voor 100% elektrische auto’s. Eerder maakte BMW al bekend dat de 100% elektrische MINI in China wordt geproduceerd.

BMW Concept iX3 voorzien van eDrive technologie

BMW iX3

De BMW iX3 is de vijfde generatie van BMW’s eDrive technologie. Het unieke bij deze elektrische aandrijving is dat de elektromotor, transmissie en de aandrijfelektronica zijn samengevoegd. Bovendien is deze vijfde generatie voorzien van nieuwe, krachtigere batterijen. De eDrive technologie zorgt voor betere prestaties op het gebied van actieradius, gewicht en flexibiliteit.

Actieradius BMW Concept iX3

BMW iX3

De volledig elektrische iX3 heeft een vermogen van 270 pk en een accupakket van 70 kWh. Volgens de WLTP heeft de BMW Concept iX3 een actieradius van ruim 400 kilometer. Voor het opladen van de volledig elektrische auto heeft de autofabrikant de Charging Control Unit ontworpen. Dit is speciaal voor snelladers die tot 150 kW genereren. Dit betekent dat de BMW Concept iX3 binnen 30 minuten weer volledig is opgeladen bij een snellaadstation. Over de oplaadtijd aan een openbaar oplaadpunt of stopcontact is nog niets bekend.

Design BMW Concept iX3

BMW iX3

De autofabrikant heeft een aantal foto’s van het conceptmodel onthuld, waarbij wij nog even moeten wachten tot de Auto China 2018 waarbij we een glimp van het interieur kunnen opvangen. Als we kijken naar het design, dan lijkt het conceptmodel in de basis op de BMW X3, maar heeft toch een aantal duidelijke verschillen. Het design is afgewerkt met een aantal blauwe details en de grille is anders. Bovendien oogt het design van het volledig elektrische model iets strakker.

BMW Concept iX3 op de markt in 2020

BMW heeft aangekondigd in 2020 de volledig elektrische BMW iX3 op de markt te willen brengen. Vanaf dat moment kunnen wij de elektrische BMW iX3 in de showrooms verwachten. Er zijn nog geen vanafprijzen of verdere specificaties bekend gemaakt. Wij kijken uit naar het debuut van de BMW Concept iX3 en houden je uiteraard op de hoogte.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *