27 procent neemt elektrische leaseauto mee op vakantie

Uit onderzoek van het VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) is gebleken dat de zakelijke rijder er vaak voor kiest om met de leaseauto op vakantie te gaan. VZR heeft bij ongeveer 1.500 zakelijke rijders onderzocht hoe de leaseauto privé gebruikt wordt. Van de mensen die een conventionele leaseauto hebben, geeft 68% aan om deze leaseauto te gebruiken om mee op vakantie te gaan. Logisch, want de zakelijke rijder betaalt fors voor het privégebruik van de leaseauto en gebruikt deze leaseauto dan dus ook voor uiteenlopende privédoeleinden, waaronder de vakantiekilometers.

Elektrische leaseauto mee op vakantie

Kijken we naar de leaserijders met een elektrische auto, dan kiest slechts 27 procent ervoor om met de elektrische leaseauto op vakantie te gaan. Ook opvallend, 81 procent van de berijders met een elektrische auto heeft een tweede auto in het gezin. Dit is meer dan bij niet-elektrische rijders.

Uit het VZR-onderzoek blijkt dat de meerderheid van de zakelijke rijders het toch nog niet aandurven om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Voor een langere reis naar Italië of Zuid-Frankrijk, kunnen wij ons zo voorstellen dat je eerder voor gemak en snelheid kiest, dan de voorkeur geeft aan de extra tijd die je kwijt bent aan het opladen. Al zijn er tal van voorbeelden van hoe het ook kan, zie bijvoorbeeld de vele verhalen op de (erg leuke!) blog Goedkoperrijden.blogspot.com.

Een andere verklaring kan zijn dat het op dit moment nog niet mogelijk is om een caravan achter je elektrische auto te koppelen (met uitzondering van de Tesla model X, die is standaard voorzien van een trekhaak).

Voordelen elektrische auto mee naar het buitenland

Ga jij met je (elektrische) leaseauto op vakantie naar het buitenland of ga je een dagje naar Duitsland? In een eerder artikel delen wij allerlei tips waar je met je leaseauto in het buitenland rekening mee moet houden.

De laadinfrastructuur is inmiddels goed ontwikkeld en er zijn tal van mogelijkheden om je elektrische auto op te laden in het buitenland (in sommige gevallen gratis!). Met je elektrische auto op vakantie naar het buitenland is een iets andere manier van rijden. Je neemt tijdens het laden echt de tijd om even op adem te komen. In een conventionele auto ben je eerder geneigd om door te rijden, terwijl je af en toe echt even je rust moet pakken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *