Met de elektrische auto op vakantie

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden gaan razendsnel. Niet alleen Nederland bereidt zich voor op de elektrische auto, maar door heel Europa wordt de infrastructuur steeds meer ingericht op elektrisch rijden. Speciaal voor de elektrische rijder biedt Pharos Reizen van de ANWB, vakanties aan met de elektrische auto naar Noorwegen, Duitsland en Schotland.

Geschikte vakantielanden voor de elektrische auto

Vrijwilligers zijn voor de reisaanbieder het afgelopen jaar met de Opel Amera-e en de Volkswagen e-Golf op pad gegaan, om te testen welke landen klaar zijn voor de elektrische auto. Het bleek dat Noorwegen, Duitsland (rondreis Hessen) en Schotland (niet noordelijker dan Inverness) geschikte vakantielanden zijn.

Met de elektrische auto naar Noorwegen, Duitsland of Schotland

De elektrische rijder kan zijn geluk niet op met een 17-daagse rondreis naar Noorwegen. De infrastructuur is volledig ingericht op elektrisch rijden en daarbij hoef je geen tol te betalen voor het gebruik van de wegen. Naast Noorwegen biedt de reisaanbieder een 10-daagse rondreis aan in de deelstaat Hessen in Duitsland. De elektrische rijder hoeft niet bang te zijn om te moeten zoeken naar een laadpaal, want elke accommodatie is voorzien van één. Naast Noorwegen en Duitsland is er de 15-daagse rondreis door Schotland. Een iets grotere uitdaging dan de andere twee vakantielanden, doordat er af en toe een verlengkabel aan te pas moet komen. Op dit moment zijn de vakanties door België en Luxemburg volop in ontwikkeling, en volgen, zodra de infrastructuur daar is ingericht op elektrisch rijden.

De toekomst van de elektrische reizen

De routes zijn door de vrijwilligers voorgereden, alle accommodaties zijn voorzien van een laadpaal en tot slot zijn de snelladers op de route op een rijtje gezet. Kortom de reisaanbieder zorgt voor alle praktische informatie die een reiziger voor zijn autovakantie nodig heeft. Bovendien houden zij alle ontwikkelingen rondom de laadinfrastructuur in het buitenland nauwlettend in de gaten. De reisaanbieder wil hun informatievoorziening continu verbeteren, zodat reizigers weten waar zij hun elektrische auto gemakkelijk en snel in het buitenland kunnen opladen.

In de toekomst wil de reisaanbieder steeds meer elektrische reizen aanbieden en daarmee het gebruik van de elektrische auto stimuleren. De ANWB wil hiermee de twijfel wegnemen om met een elektrische auto op vakantie te gaan. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *