Leaseauto getest | Jeep Compass

Via Autopalace Zwolle mochten wij een week lang de nieuwe Jeep Compass uitproberen. Veel collega’s waren geïnteresseerd en gingen op pad met deze SUV. In dit artikel delen we onze ervaringen. Ook opvallend: vooral de heren waren onder de indruk van deze auto, de dames waren in iets mindere mate enthousiast.

Eerste indruk Jeep Compass

Allereerst, de auto ziet er van binnen en van buiten leuk uit. Het Italiaanse sausje over de Amerikaanse Jeep pakt goed uit. Dit beamen zowel de aanwezige dames als de heren. De instap is hoog, de stoelen zijn goed verstelbaar en zitten lekker en de auto is hartstikke familyproof vanwege de enorme hoeveelheid ruimte die de auto biedt. Van binnen deed de Compass ons in eerste instantie denken aan de Alfa Romeo, maar na het googelen bleken het overeenkomsten te zijn met de Fiat 500X. We waren redelijk warm dus.

Je hebt een heerlijk overzicht door de hoge instap over de weg, en je ervaart echt dat je in een Jeep rijdt. Lekker ruim, het voelt als de koning op de weg.

Het door ons getest model bevat behoorlijk wat opties, stoelverwarming, lane-assist, Apple Carplay, noem maar op. Wij testten de Jeep Compass voorzien van automatische transmissie. Hier is opvallend dat de heren de automaat heerlijk vonden schakelen, maar de dames daarentegen ervaarden het automatisch schakelen als onprettig. Onafhankelijk van elkaar gaven zij als feedback dat de automaat niet erg soepel schakelt, terwijl de heren werkelijk helemaal nergens last van hadden.

Minpuntje tijdens het testen? Helaas hebben we de knoppen ‘Mud’, ‘Sand’ en ‘Snow’ niet in de praktijk kunnen uittesten, want het was 10 graden en druilerig herfstvakantieweer. Nu heeft de zakelijke rijder in Nederland deze knoppen vermoedelijk nooit nodig, maar het feit dat je ze hebt nodigt wel uit om uit te proberen.

Vanafprijs Jeep Compass

De Jeep Compass Sport heeft een vanafprijs van 30.990 euro. Ga je voor de Jeep Compass Opening Edition, dan zit je op een prijs van 37.990 euro.

Bijtelling Jeep Compass

Neem je het instapmodel, de Jeep Compass Sport zonder opties, dan moet je (uitgaande van een belastingschijf van 40,8%) rekening houden met een netto bijtelling van 232 euro per maand.

Concurrenten Jeep Compass

De Jeep Compass concurreert met de Hyundai Tucson, de Peugeot 3008, de Nissan Qashqai, de Kia Sportage, de Renault Kadjar, Ford Kuga en de Volkswagen Tiguan. Behoorlijk wat concurrentie dus in het veld van het SUV C-segment. Kies je voor de Jeep Compass, dan kies je voor een originele, goedrijdende, stoere auto: weer eens wat anders in het straatbeeld.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *