Renault Alpine A110 Première Edition (inclusief video) getest!

Afgelopen week week hadden wij de Renault Alpine A110 Première Edition op bezoek. Deze Limited Edition is gebaseerd op een van allereerste Alpine’s. Echt een ode aan de klassieker. Van dit nieuwe model heeft Renault slechts 1955 stuks van geproduceerd. Deze bijzondere, Franse sportauto heeft niet voor niets de titel als ‘Car of the year 2018’ gewonnen. In dit artikel deelt onze collega Janine onze ervaringen met de Alpine A110 Première Edition. 

Video Alpine A110 Première Edition

Interieur Renault Alpine A110 Première Edition

Het design van de Renault Alpine Première Edition is niet alleen prachtig, de ontwerper heeft ook goed nagedacht over het interieur. De blauwe kleur komt prachtig terug in zowel het design als in het interieur. Een mooi detail is de Franse vlag en de zwarte, stijlvolle stiksels op de deuren. De Renault Alpine A110 Première Edition is voorzien van Sabelt stoelen die er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook heerlijk zitten en zorgen voor extra comfort. Bovendien heb je veel grip op het stuur dat dikker is dan bij andere auto’s. Je kunt de Première Edition in normale stand en in de sportmodus zetten. Het multimedia systeem is compact, alles is aanwezig, maar het is soms even uitvogelen waar je het kunt vinden. Wat ik zelf een klein minpuntje vind is het ontbreken van de achteruitrijcamera. Ik merk dat mijn zicht beperkt is, waardoor je juist met inparkeren weinig ziet.

De Renault Alpine A110 Première Edition is een lage auto, maar wat mij meteen opvalt is zodra ik in de auto stap hoe soepel dit gaat. Bij andere sportieve auto’s heb je nog weleens moeite met instappen. Ook valt mij op dat de auto erg compact is. Ik ben zelf 1.75 en ik heb voldoende ruimte, maar ik kan mij zo voorstellen als je langer bent dat je niet heel veel ruimte over hebt. De ontwerper heeft de karakteristieke lijnen van de originele Alpine weten te behouden. De auto is verkrijgbaar in de kleuren Blue Alpine, Noir Profound en Blanc Solaire en heeft prachtige 18 inch velgen met een diamant zwarte afwerking. 

Wegligging Renault Alpine A110 Première Edition

Het rijden in de Alpine A110 Premiere Edition is echt een beleving. De auto is razendsnel en tijdens het rijden ervaar je op een positieve manier het geluid van de motor. De sportieve auto is echt ontworpen waar hij voor bedoelt is. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de ruimte in de auto en in de kofferbak en voorin, is dit toch enigszins beperkt. 

De Première Edition is met zijn 1061 kg echt een lichtgewicht, waardoor de auto erg snel van zijn plek komt. Het automerk wil hiermee nieuw leven blazen in de wereld van sportieve auto’s. De Alpine A110 Première Edition heeft een perfecte wegligging, is goed in balans en heeft een kleine draaicirkel. De auto heeft een vermogen van maar liefst 252 pk, een topsnelheid van 250 kilometer en gaat van 0 naar 100 in slechts 4.5 seconden.

Vanafprijs Renault Alpine A110 Première Edition

Uiteraard is dit natuurlijk niet zomaar een auto, maar als echte autoliefhebber konden wij het niet laten om deze Limited Edition te testen. De 1955 stuks van dit model zijn allemaal al vergeven, maar de vanaf prijs van de Alpine Premiere Edition is 66.200 euro. Wij zijn in ieder geval razend enthousiast over de Alpine A110 Première Edition en vinden dat hij als sportieve auto zeker zijn naam waarmaakt! 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *