Volkswagen e-Golf review + video

Het afgelopen halfjaar hebben wij uitgebreid de Volkswagen e-Golf getest. De Volkswagen e-Golf heeft een actieradius van 300 kilometer (NEDC), maar in de praktijk blijkt dat de werkelijke actieradius sterk afhankelijk is van je rijgedrag. De Volkswagen e-Golf is daarom zeer geschikt als auto voor ritjes in de binnenstad. In dit artikel en in onderstaande video deelt onze collega Jan-Willem zijn persoonlijke ervaringen met de volledig elektrische auto.

Volkswagen e-Golf review (video)

Volkswagen e-Golf: Design en interieur

Het design van de Volkswagen e-Golf oogt niet alleen stoer en modern, ook het interieur van de auto is netjes en luxe afgewerkt. In de standaard-uitvoering zit de e-Golf al bomvol opties, maar het door ons geteste model heeft hier nog een hele hoop extra opties aan toegevoegd. Een opvallend detail aan de e-Golf is het luxe digitale display. Het digitale display kun je naar eigen wens instellen, maar de standaardinstellingen weergeven de snelheid, de range en bevat een kaart. Het display ziet er luxe en modern uit.

Actieradius Volkswagen e-Golf

De Volkswagen e-Golf heeft een NEDC-actieradius van 300 kilometer. In de praktijk blijkt dat de werkelijke actieradius heel sterk afhankelijk is van je rijgedrag. Als je bijvoorbeeld veel snelwegkilometers maakt dan kom je slechts een kleine 200 kilometer ver. Daarentegen is de e-Golf uitermate geschikt als je veel binnen de stad rijdt. De Volkswagen e-Golf zorgt met zijn vele opties en ruimte voor een comfortabele en plezierige rit. 

Op het digitale display wordt de actieradius duidelijk weergegeven en het past zich continu aan op basis van je rijgedrag. Je kunt de actieradius ook bekijken met de zogeheten ‘Think Blue Trainer’ via het multimedia systeem. Deze Blue score geeft aan hoe zuinig je rijdt, op basis van hoe je remt en optrekt.

Wat ik persoonlijk een nadeel van de Volkswagen e-Golf vind, is de realistische actieradius. Als je veel snelwegkilometers maakt en je 130 kilometer per uur rijdt, dan heb ik de ervaring dat de actieradius snel terugloopt. Als ik dit vergelijk met andere elektrische auto’s, zoals de Renault Zoe en de Nissan Leaf, dan loopt de actieradius bij de e-Golf veel sneller terug. Ik reed daarom meestal 100/120 kilometer per uur over de snelweg om mijn actieradius te sparen. De afstand woon-werkverkeer haalde ik niet in een keer zonder onderweg gebruik te maken van Fastned. 

Wegligging Volkswagen e-Golf

Je ervaart een gevoel van complete rust als je wegrijdt, je hoort alleen de wind. Bovendien komt de auto erg snel van zijn plek en gaat van 0 naar 100 in 9,6 seconden. Houdt er wel rekening mee dat het vlotte accelereren ten koste gaat van je actieradius. Wat ik erg positief vind is de wegligging, het rijgedrag en de digitale ‘snufjes’. Doordat het gewicht van de batterij in de bodem zit, is de wegligging subliem. Beter dan bijvoorbeeld de hybride Golf GTE waar het gewicht van de batterij voornamelijk achterin zit. 

Volkswagen e-Golf opladen

De Volkswagen e-Golf kun je gemakkelijk opladen via de openbare laadpalen, via het snellaadstation van Fastned of thuis via het stopcontact. Je hebt verschillende apps die je hiervoor kunt raadplegen. De Volkswagen e-Golf wordt standaard geleverd met twee laadkabels. Eentje met een aansluiting voor een regulier stopcontact en een met een zogeheten Mennekes aansluiting die je kunt gebruiken voor de openbare laadpalen.

Volkswagen e-Golf leasen?

De vanafprijs van de Volkswagen e-Golf ligt is 38.970 euro.Voor 450 per maand kun je de Volkswagen e-Golf al leasen. Kies je voor het leasen van een volledig elektrische auto, dan is jouw fiscale bijtelling slechts 4% en betaal je een nettobijtelling van ongeveer 50 euro per maand (belastingschaal 40,8%). Via zakelijkelektrischleasen.nl kun je jouw ideale Volkswagen e-Golf configureren en meteen jouw leasetermijnen berekenen. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *