Tips voor Tesla Model S en Tesla Model X in de winter

Tijdens de winterperiode kunnen de temperaturen in Nederland flink dalen. Dit betekent ook dat het energieverbruik van EV’s toeneemt, doordat je bijvoorbeeld de verwarming net iets hoger zet. Ook tijdens de winterperiode wil je de beste prestaties uit jouw Tesla Model S of Tesla Model X naar boven halen. Wij delen daarom graag zeven tips met jou hoe jij met een Tesla Model S of Tesla Model X voorbereid bent op de winterperiode.

Actieradius Tesla Model S of Tesla Model X

Tijdens de wintermaanden neemt het energieverbruik van een Tesla Model S of Tesla Model X toe. Met een lage buitentemperatuur verbruikt een Tesla meer energie om de auto op temperatuur te krijgen. Daarnaast werkt het systeem van Tesla ook het meest efficient bij een warme temperatuur. Er zijn een aantal tips en tricks om het energieverbruik van een Tesla Model S of Tesla Model X te verminderen.

Tip 1: Tesla voorverwarmen

Voordat je in een Tesla stapt kun je heel gemakkelijk via de Tesla-app de auto voorverwarmen. Zo stap je heerlijk in een warme auto en tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de range niet ineens heel snel terugloopt. Deze optie kun je aanzetten door ‘Climate’ in te typen. Overigens lukt dit alleen als de auto voor meer dan 20 procent is opgeladen.

Tip 2: Climate control + efficiente luchtverdeling

Het energieverbruik en daarmee de climate control in een Tesla Model S of Tesla Model X kun je zoveel mogelijk beperken door de Range modus aan te zetten. Bovendien kun je in plaats van de stoelverwarming de interieurverwarming aanzetten. Ook dit scheelt enorm in energieverbruik.

Tip 3: Aan het einde van de dag de Tesla opladen

Een derde tip is om jouw Tesla Model S of Tesla Model X aan het einde van de dag op te laden. Dit zorgt er namelijk voor dat de auto tijdens het opladen wordt opgewarmd. Zo bespaar je energie, doordat je de batterij niet belast.

Tip 4: Tesla aan de lader

Mocht je een langere periode de Tesla niet gebruiken, zet dan alsnog de Tesla aan de lader. Zo voorkom je namelijk dat het bereik afneemt. Het is geen enkel probleem om een Tesla Model S of Tesla Model X voor een langere periode op te laden. Dankzij de nieuwste technologie is de Tesla slim genoeg om zelf te bepalen wanneer de auto beschermt moet worden tegen overbelading. Daarnaast kun je oplaadlimiet vergroten door er altijd voor te zorgen dat de Tesla Model S of Tesla Model X weer volledig is opgeladen. Gemiddeld verliest een Tesla 1 procent aan bereik zodra de auto een dag niet wordt opgeladen.

Tip 5: Gebruik de Tesla-app zo min mogelijk

De Tesla wordt in slaapmodus gezet, zodra de auto niet wordt gebruikt. De Tesla wordt weer geactiveerd op het moment dat je de actuele status van de auto bekijkt via de Tesla-app. Om te voorkomen dat het energieverbruik toeneemt, kun je proberen alleen jouw auto te controleren wanneer het echt nodig is.

Tip 6: Winterbanden onder de Tesla Model S of Tesla Model X

Met winterbanden onder een Tesla heb je tijdens winterse omstandigheden (sneeuw, ijzel en gladheid) een betere wegligging, meer grip en controle over je auto. Naast een extra stukje veiligheid, zijn winterbanden in sommige landen ook verplicht. In het buitenland zoals Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, sommige gebieden van Italië, Slovenië en onder andere Zweden.

Tip 7: Sensoren vrijhouden van sneeuw, modder of vuil van de weg

Tot slot is het van belang om de juiste ruitensproeier vloeistof te gebruiken. Zo voorkom je ijsvorming. Bovendien is het ook belangrijk om de sensoren van de Tesla vrij te houden van sneeuw, modder of andere vuil van de weg. Dit beïnvloedt namelijk de Autopilot functie.

Tesla Model S of Tesla Model X leasen

Heb je interesse in het leasen van een Tesla Model S of Tesla Model X? 2018 is het moment om in een Tesla te stappen. Je profiteert in 2018 namelijk gedurende de looptijd van het leasecontract van slechts 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 veranderen de bijtellingsregels voor elektrische auto’s. Bekijk het actuele aanbod via de website zakelijkelektrischleasen.nl.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *