4 tips voor de leaseauto in de winter

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Dat betekent ook dat het winterse weer niet lang meer op zich laat wachten. Uiteraard wil je goed voorbereid zijn op het winterse weer. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je jezelf en de leaseauto zo goed mogelijk kan voorbereiden op de winter.

Tip 1: zet je airco aan, ook in de winter!

De eerste tip die wij je willen geven is: zet de airco ook aan in de winter. In de winter? Ja ook in de winter. Je zou het niet denken, maar ook in de winter heeft de airco een functie. De airco zuivert namelijk de lucht en voorkomt vocht, schimmels en nare geurtjes. Tegelijkertijd voorkom je beslagen ramen, een win-win dus.

Tip 2: Gebruik de juiste ruitensproeiervloeistof in je leaseauto

In de winterperiode ontkom je bijna niet aan bevroren autoruiten. Dit betekent ook dat er op de Nederlandse wegen flink gestrooid wordt. Strooizout betekent ook al gauw een vuile voorruit, waardoor je voldoende ruitensproeiervloeistof in je auto moet hebben. Een belangrijke tip: zorg voor ruitensproeivloeistof die antivries is. De ruitensproeiervloeistof die hiervoor geschikt is kun je herkennen aan de blauwe kleur. Mocht je de roze ruitenvloeistof gebruiken terwijl je rijdt en het vriest, dan bevriezen je ruiten waardoor geen zicht meer hebt. Dit voorkom je simpelweg met de juiste antivries ruitensproeiervloeistof.

Tip 3: Zorg voor een deken en flesje water

Pech onderweg kan iedereen overkomen. Helaas ook in de winterperiode als het vriest buiten. Het is daarom aan te raden om standaard een warme deken en een flesje water in je auto te hebben liggen. Mocht je bijvoorbeeld onverwachts stranden en het duurt even voordat er hulp is, dan raak je in ieder geval niet onderkoeld en heb je een flesje water binnen handbereik.

Tip 4: Winterbanden voor je leaseauto

Mocht je een wintersport gepland hebben in het buitenland, zorg dan voor winterbanden voor je leaseauto. In Duitsland is het bijvoorbeeld verplicht om winterbanden of allseason banden onder je leaseauto te hebben. Bovendien zorgen winterbanden voor extra grip en veiligheid op de weg. Tijdens sneeuw, ijzel of gladheid heb je met winterbanden net even een betere wegligging, controle en grip over je leaseauto.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *