Shell investeert in Amerikaanse start-up Ample: snelladen elektrische auto in een paar minuten

De populariteit van elektrische auto’s is Shell ook zeker niet ontgaan. Shell Ventures heeft onlangs miljoenen geïnvesteerd in een technologie van de Amerikaanse start-up Ample. De technologie zou het mogelijk moeten maken dat elektrische auto’s binnen enkele minuten weer volledig zijn opgeladen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nog onduidelijk.

Start-up Ample: wisselen van batterijen door robotica

De Amerikaanse start-up Ample is volop bezig met de ontwikkeling van een nieuwe batterijtechnologie die het snelladen van elektrische auto’s binnen enkele minuten mogelijk maakt. Het doel van Ample is om het elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk te maken. Ample geeft aan dat zij een manier hebben gevonden om snel batterijen van elektrische auto’s te laten wisselen door middel van robotica. De website van Ample en de inhoud van het persbericht is nog redelijk vaag.

Ample: 31 miljoen euro opgehaald in investeringsronde

Om deze speciale technologie verder uit te rollen, te financieren en daadwerkelijk te implementeren is Ample op zoek gegaan naar investeerders. Tijdens een investeringsronde heeft Ample in totaal 31 miljoen euro weten op te halen. De investeerders zijn onder andere Shell, Strategic Ventures, Repsol Energy Ventures, Hemi Ventures en Trirec. Shell krijgt in ruil hiervoor een plek in de directie van Ample.

Investeringen Shell in de EV-markt

Dit is niet de eerste keer voor Shell dat de oliemaatschappij investeert in de EV-markt. De oliemaatschappij ziet ook in dat de ontwikkelingen rondom EV’s hard gaan. Eerder nam Shell NewMotion over en plaatste de oliemaatschappij (snel)laadpalen bij verschillende tankstations. Shell hoopt in de toekomst de nieuwe batterijtechnologie van Ample te kunnen gebruiken voor hun eigen snellaadstations.

De toekomst van elektrisch rijden: een volle accu in enkele minuten

Met deze nieuwe technologie wordt het elektrisch rijden voor zowel de particulier als de zakelijke rijder nog gemakkelijker gemaakt. Zodra Ample deze technologie gaat implementeren. betekent dit dat het opladen van een elektrische auto net zo snel en makkelijk gaat als het tanken van een conventionele auto. Binnen enkele minuten een volle batterij dus. Wij zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de start-up Ample, en houden jullie op de hoogte zodra er meer bekend wordt!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *