Shell gaat (snel)laadpalen plaatsen bij tankstations

In een persbericht heeft Shell bekend gemaakt, dat zij een samenwerking aangaat met IONITY. IONITY is een joint venture van BMW, Daimler, Ford en Volkswagen, die is opgericht om langs de belangrijkste Europese snelwegen een netwerk van oplaadpunten te bouwen. Dankzij deze stap kunnen elektrische rijders voortaan met een gerust hart lange afstanden binnen Europa gaan rijden.

Elektrische auto opladen in vijf tot acht minuten

Het is de bedoeling om langs de belangrijkste snelwegen in Europa een netwerk van oplaadpunten met een laadvermogen van 350 kilowatt te bouwen. Hiermee kunnen de nieuwste elektrische auto’s gemiddeld in vijf tot acht minuten worden opgeladen. Dit is tot wel drie keer sneller dan bij de huidige beschikbare laadpalen. Shell is ervan overtuigd dat meer mensen voor elektrisch rijden zullen kiezen als er altijd en overal betrouwbare en gebruiksvriendelijke laadoplossingen beschikbaar zijn.

Shell Recharge

In eerste instantie worden de snellaadpunten bij tachtig geselecteerde Shell-stations geïnstalleerd, verspreid over tien Europese landen. Nederland is één van deze landen. Shell gaat dit doen onder de naam Shell Recharge.

Eerste laadpunt in Gouda

Bij het Shell tankstation De Andel langs de A12 nabij Gouda wordt binnenkort het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat het eerste netwerk van 25 laadpunten in de Randstad wordt gerealiseerd. Volgens Shell is de elektriciteit die klanten hier afnemen volledig afkomstig van Nederlandse, groene energiebronnen.

Overname NewMotion

Eerder maakte Shell al bekend dat zij NewMotion heeft overgenomen, één van de grootste aanbieders van oplaadpunten thuis en op het werk in Europa.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *