Snellaadstations Fastned in Nederland en Duitsland

Fastned timmert hard aan de weg als het gaat om de uitbreiding van de snellaadstations in Nederland. EV rijders kunnen terecht bij de snellaadstations langs de snelwegen en sinds kort is het ook mogelijk om te snelladen bij supermarkten. In Duitsland komen er ook steeds meer locaties bij.

Locaties Fastned

Snellaadstations Fastned in Nederland

Inmiddels heeft Fastned een aardig netwerk van snellaadstations in Nederland opgebouwd. De teller staat inmiddels op 78 snellaadstations in Nederland en 9 in Duitsland.

De snellaadstations kun je langs de snelwegen vinden, maar sinds kort is het ook mogelijk om de elektrische auto te snelladen bij supermarkten. In de toekomst worden de snellaadstations bij supermarkten uitgebreid naar Duitsland. Onlangs heeft Fastned een snellaadstation bij van der Valk in Duitsland geopend. Het snellaadstation heeft een 50 en 175 kW snellader.

Elektrische auto snelladen bij Fastned in Nederland

Voor een EV rijder wordt het steeds gemakkelijker om de elektrische auto op te laden. Het laadtarief bij Fastned in Nederland begint bij 0.35 cent per kWh. Dit tarief wordt overigens alleen gehanteerd voor gold members. Voor members en guest members geldt een laadtarief van 0.59 cent. In verband met de regelgeving in Duitsland is het alleen mogelijk om per laadsessie te betalen. Voor een laadsessie bij Fastned betaal je 7.50 euro (guest en member). Het voordeel van een guest member is dat je je niet hoef te registreren. Je activeert je laadsessie op het scherm van Fastned, houdt de laadkey of laadpas ervoor en het laden begint.

Hyundai Kona Electric snelladen

Een rekenvoorbeeld: Stel je wilt de Hyundai Kona Electric snelladen. Laten we even uitgaan van een lege accu. De Hyundai Kona Electric heeft een accupakket van 64 kWh. Als guest member betaal je 0.59 cent per kWh. Dit betekent in de praktijk: 64 kWh x €0.59 eurocent per kWh = 37.76 euro per laadsessie. Houdt er rekening mee dat de prijs in de praktijk iets lager uitkomt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *