Jedlix (inclusief video), een Nederlandse start-up, regelt het slim opladen van jouw elektrische auto

Een paar weken geleden waren we te gast bij Jedlix. Een Nederlandse start-up (opgericht in 2015) die zich bezighoudt met het optimaliseren van laadprocessen voor elektrische auto’s. Met steeds meer elektrische auto’s in Nederland, wordt het slim en duurzaam opladen van de elektrische auto steeds belangrijker. In het interview en in de video laat Ruben Benders, CEO van Jedlix, ons het bedrijf zien en vertelt hij over de slim laden app voor de elektrische rijder.  

Video: Ruben over Jedlix en de slim laden app

Jedlix, een Nederlandse start-up regelt het opladen van jouw elektrische auto

Jedlix is in 2015 als start-up begonnen onder de vleugels van Eneco. Sinds 2017 staat Jedlix op eigen benen, met Eneco en Renault als investeerders. Jedlix is het enige Nederlandse bedrijf met een Slim laden app die volledig operationeel is voor openbare laadpalen en thuisladen. De app van Jedlix regelt het opladen van jouw elektrische auto door de juiste laadmomenten te kiezen op basis van het aanbod en verbruik van duurzame energie. Iedereen met een elektrische auto kan daar gebruik van maken. Bovendien ontvang je als gebruiker van de app ook een financiële beloning door via Jedlix op te laden. Ook buiten Nederland timmeren zij druk aan de weg om een stempel achter met hun duurzame ambitie en als voorloper in de technologie.

In 1828 vond Anyos Jedlik (1800 – 1895) de elektromotor uit. Nu zoveel jaren later zet de elektrische auto de automarkt volledig op zijn kop. Bij Jedlix hebben we de belofte gemaakt om alle elektrische auto’s op duurzame energie te laten rijden. Een grote ambitie, maar zeker niet onrealistisch. Jedlix haalt met haar slimme laadoplossingen de toekomst dichterbij en zorgt ervoor dat iedereen gebruik kan maken van het beste (groenste en goedkoopste) laadmoment.

Wat is slim laden en hoe duurzaam is dit?

Het energienetwerk wordt door verschillende partijen beheerd. Deze partijen garanderen dat jij thuis stroom krijgt en een laadpaal kan installeren. Energiebedrijven zorgen ervoor dat er klanten zijn die energie afnemen en er partijen zijn die stroom leveren. Jij laadt je auto op (en neemt dus stroom af) en ergens anders wordt die energie geproduceerd. Slim laden is het beïnvloeden van je laadsessie, door het tijdelijk uit en aan te zetten op basis van een externe signaal. Het slim laden is duurzaam, omdat het ten eerste een balans in het netwerk probeert te behouden en ten tweede bijdraagt aan duurzame energie. Ook is Jedlix altijd op zoek naar nieuwe manieren om nog duurzamer te laden.

‘Samen maken we het verschil.’

Om de ontwikkeling op het gebied van slim laden te realiseren, werkt Jedlix samen met belangrijke spelers in verschillende industrieën. We zijn de verbindende factor tussen de elektrische rijder, de mobiliteitssector en energiemaatschappijen. Samen versnellen we de energietransitie en maken we elektrisch rijden nog voordeliger en duurzamer voor de consument en het bedrijfsleven.

Zes redenen om de slim laden app van Jedlix te downloaden

  1. Je wordt ervoor beloond; je ontvangt je geld automatisch op je rekening.
  2. Je maakt impact; je helpt mee aan het versnellen van de transitie naar honderd procent groene energie.
  3. Het is gebruiksvriendelijk; je stelt je app één keer in en hebt er geen omkijken meer naar.
  4. Het biedt overzicht; bijvoorbeeld over de status van je batterij en je besparingen.
  5. Je draagt bij aan de toekomst van EV; slim laden is de weg naar duurzaam elektrisch rijden voor iedereen.
  6. Tot slot, de app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Rijd je in een Renault Zoe? Dan kun je gebruikmaken van de Z.E. Smart Charge app die Jedlix heeft ontwikkeld.

De toekomst van elektrisch rijden en het slim opladen

Einde van het jaar zal Jedlix haar eerste voetstappen buiten Nederland zetten, om vervolgens zo snel mogelijk haar slimme laadoplossing in meerdere landen in Europa te introduceren. Jedlix is hard bezig om meer partners te laten aansluiten om haar missie – rijden op 100% duurzame stroom – te versnellen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *