Renault K-ZE: de nieuwe 100% elektrische Renault

Groupe Renault heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten als het gaat om elektrificatie. Het automerk noemt zichzelf een pionier en leider op het gebied van 100% elektrische mobiliteit. Groupe Renault komt met een nieuwe 100% elektrische Renault: de Renault K-ZE. Groupe Renault geeft aan dat het gaat om een betaalbare, volledig elektrische auto die als eerste in China wordt geïntroduceerd. Dit zijn niet de enige plannen die Groupe Renault in petto heeft. In 2020 wil Renault ook (plug-in) hybride versies van de Renault Megane, Clio en Captur voor de Europese markt gaan aanbieden.

100% elektrische auto van Renault: Renault K-ZE

Groupe Renault timmert hard aan de weg als het gaat om de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s en (plug-in) hybride auto’s. Inmiddels heeft het automerk al een aantal 100% elektrische auto’s in haar portfolio, denk hierbij aan de Renault Zoe en de Renault Kangoo Z.E. Groupe Renault wil graag een stap verder gaan en heeft in het kader van het strategische plan ‘Drive the Future’, twee belangrijke aankondigingen gedaan.

Het automerk komt met de 100% elektrische Renault K-ZE. De Renault K-ZE is een volledig elektrische A-klasse SUV en heeft een (toch wel iets tegenvallende) actieradius van 250 kilometer (NEDC). Het automerk geeft aan dat het om een sportief design gaat en dat de auto makkelijk en snel is op te laden. De Renault K-ZE is voorzien van de nieuwste moderne technologie met onder andere parkeersensoren, een achteruitrijcamera en een multimedia systeem.

De Renault K-ZE maakt zijn debuut in China, maar de verwachting is dat de introductie in Europa daarna niet lang op zich laat wachten. Helaas heeft Groupe Renault nog niets bekendgemaakt over de vanafprijzen en de definitieve onthulling in Europa/Nederland. Renault heeft er bewust voor gekozen om de Renault K-ZE eerst in China te onthullen, vanwege de vraag naar volledig elektrische auto’s in China. De Renault K-ZE wordt ook lokaal in China ontwikkeld.

(plug-in) hybride van Renault Megane, Clio en Captur

Bovendien wil het automerk in 2020 een (plug-in) hybride versie van de Renault Megane, Clio en Captur gaan produceren. Wij zijn benieuwd naar de Renault Z.E en de (plug-in) hybride versies en moedigen de EV-visie van Groupe Renault van harte aan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *