Laadpunten in Nederland en buitenland nu ook zichtbaar via Google Maps

Rijd je in een elektrische auto, dan is een handige app voor beschikbare laadpunten onmisbaar. Er is een aantal apps die precies op jouw route de beschikbare laadpunten laat zien. Toch gebruiken veel automobilisten en daarmee elektrische rijders, Google Maps om hun route te plannen. Google Maps heeft speciaal voor elektrische rijders een prachtige update doorgevoerd. Sinds kort is het ook mogelijk om via Google Maps de beschikbare laadpunten te bekijken. Ideaal, de route via Google Maps uitstippelen en tegelijkertijd de beschikbare laadpalen op jouw route bekijken.

Beschikbare laadpunten in Nederland via Google Maps

Zoals het voorbeeld hierboven laat zien, typ je via de zoekopdracht van Google Maps heel gemakkelijk een zoekterm in. Denk bijvoorbeeld aan laadpunten, laadpalen, FastNed etc. Vervolgens laat Google Maps meteen de beschikbare laadpalen bij jou in de buurt zien. Google Maps laat niet alleen de beschikbare laadpunten zien, maar geeft ook meer informatie over het bedrijf waar de laadpaal staat. Waaronder recensies, foto’s, de openingstijden, contactgegevens en tot slot de verschillende laadmogelijkheden.

Google Maps toont beschikbare laadpunten van allerlei aanbieders waaronder FastNed en Allego. Rijd je in een Tesla Model S of Tesla Model X? Ook de Tesla Superchargers worden in Google Maps weergegeven. Deze kun je terugvinden door simpelweg te zoeken op ‘Tesla Superchargers’.

Beschikbare laadpunten in het buitenland

Naast de laadpunten in Nederland, kun je de laadpalen bekijken van: SemaConnect, EVgo en Blink in de Verenigde Staten, Chargemaster en Pod Point in het Verenigd Koninkrijk en Chargefox in Nieuw-Zeeland en Australië. Tot slot zijn wereldwijd alle Tesla Superchargers en oplaadpunten van Chargepoint in Google Maps zichtbaar. Speciaal voor de elektrische rijders onder ons, is deze update zeker van toegevoegde waarde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *