Elektrische auto opladen met laadpas Telekom in Duitsland

Ga je met je elektrische auto op wintersport of maak je een trip met je elektrische auto naar Duitsland? Vanaf nu is het ook mogelijk om je elektrische auto in Duitsland op te laden met de laadpas van het Duitse telefoniebedrijf Telekom. De Deutsche Telekom wil investeren in de laadinfrastructuur in Duitsland en gaat hiermee de concurrentie met de Maingau laadpas aan. Het opladen met een laadpas van Telekom kost slechts 2 cent per minuut tot 31 maart 2019. Daarna wordt het laadtarief 4 cent per minuut. Met de Telekom laadpas kunnen EV-rijders in Duitsland bij meer dan 8.000 oplaadpunten de elektrische auto opladen.

Laadpas Telekom

Vanaf nu is het ook mogelijk om een elektrische auto in Duitsland op te laden met de laadpas van Telekom. Het Duitse telefoniebedrijf wil graag het opladen van een 100% elektrische auto in Duitsland gemakkelijker maken.

Kosten Telekom laadpas

De kosten voor een laadsessie met een laadpas van Telekom zijn tot 31 maart 2019 slechts 2 cent per minuut. Dit is hetzelfde tarief dat Maingau hanteert voor klanten. Onlangs heeft Maingau aangekondigd dat de laadtarieven per 1 februari 2019 fors stijgen. Het laadtarief wordt 5x zo duur. In plaats van 5 cent, wordt het laadtarief 25 cent per kWh.

Na 31 maart 2019 wordt het laadtarief voor de Telekom laadpas 4 cent per minuut. Vergelijkbaar met andere laadpassen, zijn de kosten van een laadsessie met een Telekom laadpas zeer voordelig. Gemiddeld gezien zijn de laadsessies 20% procent goedkoper.

Dit betekent zeker voor het snelladen van een elektrische auto een extra scherp tarief. Het aanvragen van een Telekom laadpas is kosteloos. Bij registratie ontvang je 99 laadminuten gratis. Deze kun je tot 31 maart 2019 gebruiken.

Daarnaast zit je niet vast aan abonnementskosten. Voor het laden ontvang je iedere maand vóór de vijfde werkdag van de volgende maand de factuur.

Elektrische auto opladen met laadpas Telekom

Met de laadpas van Telekom kun je bij meer dan 8.000 oplaadpunten in Duitsland terecht. Via de website van Telekom kun je heel gemakkelijk de beschikbare laadpunten bekijken. Voor de Telekom laadpas is het mogelijk om je Nederlandse IBAN te gebruiken. Sinds kort is dit ook mogelijk met de Maingau laadpas. Het enige nadeel is dat je de Telekom laadpas alleen in Duitsland kunt gebruiken.

Heb je vragen over het opladen of de laadpas van Telekom? De helpdesk is te bereiken via +49 800 330 1338.

Laadpas Telekom aanvragen

Via de website van Telekom kun je de laadpas van Telekom aanvragen. Voor de registratie vul je de contactgegevens in. Als je een Nederlandse postcode invult is het belangrijk om een 0 voor de postcode in te vullen bij de woonplaats. Daarna ontvang je een bevestigingsmail van Telekom. Binnen twee tot vier werkdagen ontvang je de laadpas kosteloos per post. Deze kun je na ontvangst meteen gebruiken. Een nadeel bij het aanvragen is dat de hele procedure in het Duits is, maar met Google Translate kom je een heel eind. 😉

Telekom app

Naast de laadpas heeft Telekom ook een handige app, ‘Telekom Ladestrom’, die je via de App Store of Google Play App Store kunt downloaden. Via de Telekom Ladestrom app kun je heel gemakkelijk een laadsessie starten en beëindigen. Ook kun je met de app alle beschikbare laadstations (inclusief laadvermogen) en laadhistorie bekijken. Een nadeel van de app is dat je bijvoorbeeld niet kunt filteren op laadsnelheden en laadaansluitingen. Naast deze app zijn er tegenwoordig allerlei handige apps die je als elektrische rijder kunt raadplegen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *