Jaguar Land Rover en BMW Group slaan handen ineen

Jaguar Land Rover en BMW Group hebben de krachten gebundeld. Beide partijen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen van elektrische auto’s. Het doel van de samenwerking is om de ontwikkeling van elektrische auto’s naar een hoger niveau te tillen en de uitrol van ACES-voertuigen (Autonomous, Connected, Electric & Shared) te versnellen.

Elektrische auto’s van Jaguar en BMW Group

‘The best of both worlds’, moeten BMW en Jaguar Land Rover gedacht hebben. Door te gaan samenwerken willen beide automerken hun kennis en ervaringen op het gebied van elektrisch rijden met elkaar delen en gebruiken voor de verdere ontwikkeling op het gebied van elektrificatie. Gezamenlijk gaan zij Electric Drive Units (EDU’s) ontwikkelen.

De 100% elektrische Jaguar I-Pace

Jaguar Land Rover heeft inmiddels aardig wat ervaring opgedaan met de Jaguar I-Pace. De Jaguar I-Pace is niet voor niets uitgeroepen tot ‘European Car of the Year 2019’. Vanwege de aanscherpte bijtellingsregels in 2019, was er eind 2018 een ware run ontstaan op de Jaguar I-Pace. De zakelijke rijder kon in 2018 nog profiteren van de volledige 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. Dit jaar betalen zakelijke rijders 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% bijtelling over het resterende bedrag.

100% elektrische BMW i3

BMW Group heeft sinds de introductie van BMW i in 2013, behoorlijk wat ervaring op gedaan met de elektrische modellen van BMW waaronder de BMW i3(s). In toekomst voegt BMW Group de BMW IX3 aan haar vloot toe.

Ontwikkeling elektrische auto’s

Beide automerken gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de ontwikkeling van de elektrische aandrijflijnen. Overigens zullen zowel Jaguar Land Rover als BMW Group de Electric Drive Units (EDU’s) individueel van elkaar in de fabrieken ontwikkelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *