BMW iNext testen in de kou

BMW heeft in Arjeplog, Zweden de volledig elektrische BMW iNext onder extreme, winterse temperaturen getest. BMW heeft op eigen initiatief spyshots gepubliceerd van de BMW iNext. Met de BMW iNext brengt BMW elektrisch, autonoom rijden en de nieuwste technologie samen. De gecamoufleerde BMW iNext is een 100% elektrische SUV en gaat in 2021 in productie. BMW laat met deze test zien dat zij de laatste stappen richting de productie van de iNext zetten. In 2020 komt BMW eerst met iX3 en in 2021 volgt de iNext.

Spyshots BMW iNext

BMW heeft op eigen initiatief spyshots gepubliceerd van de BMW iNext. Weliswaar is de 100% elektrische BMW gecamoufleerd, maar je krijgt alsnog een impressie van het design van de BMW iNext. De iNext is een volledig elektrische SUV met intelligente vierwielaandrijving en een speciale wielophanging.

Interieur + exterieur BMW iNext

Verder heeft BMW nog niets onthuld over de actieradius en de vanafprijs van de volledig elektrische SUV. Wij zijn heel benieuwd of de iNext qua actieradius kan meekomen met de concurrentie waaronder de Audi e-tron en Jaguar I-Pace. Op de website van BMW zijn er verschillende foto’s te vinden van het conceptmodel van de BMW iNext. Qua grille en velgen komt dit niet helemaal overeen met de spyshots. Of het interieur van het conceptmodel daadwerkelijk met de productversie overeenkomt is nog niet duidelijk.

Praktijktest BMW iNext

Tijdens de praktijktest in Arjeplog, Zweden is de aandrijflijn, wielophanging en het onderstel van de productie uitvoerig getest op ijs, onverharde paden en asfalt. Bovendien heeft BMW de elektromotor van de BMW iNext in de extreme kou flink aan de tand gevoeld. Net zoals diesel- en benzinemotoren hebben elektromotoren van elektrische auto’s het in de kou ook moeilijker. In de testfase wordt er gekeken hoe de kou effect heeft op het opladen van de iNext, de airconditioning en de verwarming en hoe het elektrische systeem van stroom wordt voorzien.

BMW iNext in 2021 in productie

De productie van de BMW iNext start in 2021 in de Duitse BMW fabriek in Dingolfing. Het automerk heeft verder nog niets bekendgemaakt over prijzen, specificaties, het interieur en wanneer de elektrische SUV op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *