Audi e-tron test in Nederland (inclusief video)

We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is er eindelijk! De eerste volledig elektrische Audi: de Audi e-tron 55 quattro. De Audi e-tron is veelbelovend met zijn bijzonder rijke uitrusting, 3-fase aansluiting, laadcapaciteit van 150 kW en actieradius van 417 kilometer (WLTP). De afgelopen periode hebben wij de Audi e-tron getest en vandaag delen we graag onze ervaringen.

Video Audi e-tron

In onderstaande video deelt onze collega/EV expert Alexander onze ervaringen met de eerste volledig elektrische Audi.

Design + interieur Audi e-tron

De elektrische Audi onderscheidt zich van de brandstofauto’s door de mat, chromen grille omlijsting, de laadaansluiting en de dagrijverlichting. Bovendien is deze auto zeer rijk uitgerust en heeft een waslijst aan opties. De elektrische auto heeft een virtuele cockpit en beschikt net zoals de Jaguar I-Pace in totaal over drie schermen.

Wat je van een SUV mag verwachten zit je qua ruimte goed met deze auto. Naar onze mening biedt deze elektrische auto misschien wel meer ruimte in vergelijking met de Jaguar I-Pace of Tesla Model X. Voorin heb je voldoende (been)ruimte, maar ook de passagiers achterin hebben niets te klagen.

Virtuele buitenspiegels Audi e-tron

De Audi e-tron is optioneel te bestellen met virtuele buitenspiegels. De elektrische auto waar wij in rijden heeft virtuele buitenspiegels. Via de 7 inch schermen kun je aan beide zijden de omgeving goed in de gaten houden. In de praktijk blijken deze buitenspiegels toch niet heel praktisch. Je kunt moeilijk diepte zien, waardoor je de buitenspiegels niet echt gebruikt. In het begin is dit even wennen, maar dit geeft toch wel een extra effect aan de auto. Deze optie zit overigens niet standaard op de auto, maar kun je als extra optie kiezen.

Wegligging Audi e-tron

Het accupakket van de Audi e-tron ligt in de bodem van de auto, waardoor de auto een laag zwaartepunt heeft. De elektrische auto heeft twee elektromotoren: één voor (170 pk) en één achterin (190 pk). De Audi e-tron heeft in totaal een vermogen van 360 pk.

Als je kijkt naar de rijeigenschappen en de wegligging is dit exact wat je van een Audi mag verwachten. De Audi e-tron heeft een perfecte wegligging, biedt veel comfort tijdens het rijden en kan snel van zijn plek komen. Binnen 6.6 seconden zit de auto op 100 kilometer. Als je nagaat dat de auto meer dan 2 ton weegt is dit toch best een prestatie.

Actieradius Audi e-tron

De Audi e-tron heeft een actieradius van 417 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Inmiddels hebben wij behoorlijk wat kilometers met de elektrische auto gereden en onze ervaring is dat de actieradius in de praktijk neerkomt op zo’n 350 kilometer. Uiteraard is dit afhankelijk van de weersomstandigheden en het rijgedrag.

Opladen Audi e-tron

Een plue Audi e-tron kan 3-fase laden en maximaal 150 kW snelladen. Bij een aantal Fastned snellaadstations in Nederland is het ook mogelijk om 150 kW te snelladen. Dit betekent dat de auto binnen 30 minuten weer voor 80 procent is opgeladen. Door de 3-fase aansluiting is de elektrische auto bij een openbaar oplaadpunt (11 kW) binnen 8.5 uur weer volledig opgeladen. Optioneel is 22 kW laden ook mogelijk, dit scheelt de helft in oplaadtijd.

App Audi e-tron

Als elektrische rijder is een app echt onmisbaar. Audi komt ook met een app voor de elektrische auto. Via de app van Audi kun je onder andere de actuele laadsnelheid en actieradius checken.

Bijtelling Audi e-tron

Onder de zakelijke rijders die op zoek zijn naar een auto (in het duurder segment) die veel comfort biedt kan de Audi e-tron het wel eens goed gaan doen. De Audi e-tron heeft een prijskaartje vanaf 84.100 euro.

De Audi e-tron valt onder de bijtellingsregels van 2019. De Audi e-tron heeft een 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro en 22% over het resterende bedrag. De auto die wij vandaag hebben getest heeft een fiscale waarde van 113.629 euro. Dit betekent in de praktijk een netto bijtelling van 690 euro per maand.

Levertijd + leasen Audi e-tron

Heb je interesse in het leasen van een Audi e-tron? De elektrische auto heeft een leasetarief van 999 euro per maand. De auto waar wij nu in rijden is per direct beschikbaar. Wil je geen voorraadmodel? Houd dan rekening met een levertijd van 6 maanden. De auto kun je geheel naar eigen wens samenstellen op zakelijkelektrischleasen.nl

2 reacties

  1. Patrick op zegt:

    Leuk, duidelijk en nuttig verhaal. Je verwacht ook bijna niet anders van mobilityservice. Ik ga morgen proefrijden. Ben benieuwd 🙂

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *