Audi e-tron krijgt kleiner accupakket

Audi introduceert eind dit jaar de nieuwe Audi e-tron 50 quattro. De nieuwe Audi e-tron 50 quattro krijgt een kleiner accupakket van 71 kWh. Met een kleiner accupakket en minder vermogen, zal de elektrische auto ook in prijs verlagen.

Audi heeft verder nog niets bekendgemaakt over de exacte specificaties en de vanafprijzen van de Audi e-tron.

Gloednieuwe Audi e-tron krijgt 71 kWh accupakket

Eind 2018/begin 2019 kwam de eerste 100% elektrische Audi op de markt uit: de Audi e-tron 55 quattro. De Audi e-tron die momenteel verkrijgbaar is heeft een accupakket van 95 kWh en een actieradius van 411 kilometer volgens de WLTP-testmethode.

Actieradius Audi e-tron 50 quattro

Zojuist heeft Audi de tweede generatie Audi e-tron aangekondigd. De meeste automerken komen met een groter accupakket, terwijl Audi ervoor heeft gekozen om de tweede elektrische Audi e-tron 50 quattro uit te brengen met een kleiner accupakket van 71 kWh. Een kleiner accupakket betekent uiteraard ook minder rijbereik. De nieuwe generatie van de Audi e-tron 50 quattro krijgt een actieradius van ruim 300 kilometer. Dit zal waarschijnlijk de actieradius van de Audi e-tron 50 quattro in de praktijk zijn. De nieuwe generatie Audi e-tron heeft een vermogen van 230 kW.

Opladen Audi e-tron 50 quattro

De Audi e-tron 50 quattro heeft bij een snellaadstation zoals Fastned een laadsnelheid van maximaal 120 kW. Dit betekent dat de nieuwe Audi e-tron 50 quattro binnen 30 minuten weer voor 80% is opgeladen.

De Audi e-tron is op te laden bij openbare oplaadpunten, bij een oplader met een laadvermogen van 11 kW heeft de elektrische auto ongeveer 7 uur aan oplaadtijd nodig.

Bijtelling Audi e-tron 50 quattro

Voor de zakelijke rijder komt de nieuwe generatie Audi e-tron 50 quattro exact op het juiste moment. Als zakelijke profiteer je namelijk alleen dit jaar nog van de 4% bijtelling tot 50.000 euro. Vanaf januari 2020 betaal je voor een elektrische auto 8% bijtelling tot 45.000 euro.

Audi e-tron eind 2019 in Nederland

Eind 2019 kunnen we de Audi e-tron 50 quattro bij de dealers in Nederland verwachten. Heb je interesse in het leasen van de Audi e-tron 50 quattro? Over de prijzen heeft Audi nog niets gecommuniceerd. De verwachting is dat Audi dit in augustus nog voor zijn marktintroductie bekend maakt. De huidige Audi e-tron 55 quattro is verkrijgbaar vanaf 85.750 euro en is te leasen vanaf 999 euro per maand. Met een kleiner accupakket, zal Audi uiteraard ook in prijs verlagen, maar wat de exacte prijzen en leasetarieven zullen zijn, is dus nog even afwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *