Audi hergebruikt accu van elektrische auto’s

Audi gaat de lithium-ion batterijen van elektrische auto’s hergebruiken. De tweedehands accu’s zijn afkomstig van de elektrische testauto’s van Audi en worden nu hergebruikt als stroomopslagruimte op de EUREF Campus in Berlijn. De opslagruimte heeft een stroomcapaciteit vergelijkbaar met 200 elektrische auto’s.

Audi opent stroomopslagruimte met tweedehands accu van elektrische auto’s

De stroomopslagruimte op de EUREF Campus in Berlijn heeft een capaciteit van 1,9 MWh en bestaat uitsluitend uit gebruikte lithium-ion batterijen van Audi’s elektrische auto’s. Audi wil haar positie op het gebied elektrificatie met dit initiatief versterken. Normaliter zijn de tweedehands accu’s van elektrische auto’s afgeschreven, maar Audi gebruikt de resterende capaciteit nu als elektriciteitsopslag. De opgeslagen energie is direct beschikbaar en kan tevens helpen bij het stabiliseren van het centrale elektriciteitsnet.

De opslagruimte in Berlijn heeft een oppervlakte van 110 vierkante meter en wordt als testcentrum gebruikt. De stroomcapaciteit van de opslagruimte is vergelijkbaar met het laadvermogen van 200 elektrische auto’s. De opslagruimte kan een ruimte van maar liefst 5,5 hectare, twee uur voorzien van elektriciteit.

Snellaadstations van 175 kW

Naast de stroomopslagruimte is Audi ook bezig met de ontwikkeling van snellaadstations met een snellaadvermogen van 175 kW. Het automerk wil in de nabije omgeving van de campus in Berlijn snellaadstations openen waarbij elektrische auto’s tot 175 kW kunnen opladen. Om het lokale stroomnetwerk niet teveel te belasten wil Audi hier tevens de stroomopslagruimte gebruiken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *