Actieradius Audi e-tron

Als zakelijke rijder wil je je tijd zo efficient mogelijk indelen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het opladen van de elektrische auto. Audi heeft een tool ontwikkeld waarmee Audi e-tron rijders inzicht krijgen in de actieradius en de laadtijd van de Audi e-tron.

Actieradius Audi e-tron berekenen

‘Wat is de actieradius van de elektrische auto en hoever kan ik daadwerkelijk rijden?’ Een van de meestgestelde vragen van mensen die zich aan het oriënteren zijn op een elektrische auto. Om gebruikers meer inzicht te geven in de actieradius van de Audi e-tron, heeft Audi een online tool ontwikkeld met drie functies. Met de eerste functie kunnen gebruikers de maximale actieradius van de Audi e-tron berekenen. De actieradius wordt berekenend op basis van verschillende factoren zoals de rijmodus, rijprofiel, buitentemperatuur en de wielmaat. Op basis van deze factoren wordt een berekening gemaakt wat een realistische en haalbare actieradius is voor de Audi e-tron.

De Audi e-tron heeft een actieradius van 417 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In de praktijk komt de actieradius neer op zo’n 360 kilometer.

Hoeveel kilometer je daadwerkelijk met de Audi e-tron kunt rijden is deels afhankelijk van het feit of je veel kilometers rijdt of juist grotendeels rijdt in de bebouwde kom. Op basis van de snelwegkilometers, eco-modus, buitentemperatuur 15 graden en 19 inch wielen heeft de Audi e-tron een actieradius van 293 kilometer (zie bovenstaande afbeelding).

Op basis van dezelfde factoren, maar binnen de bebouwde kom heeft de Audi e-tron een actieradius van 417 kilometer.

Opladen Audi e-tron

De tweede functie geen inzicht in de laadtijd op basis van de geschatte gereden kilometers. Op basis van de geschatte 229 kilometer wordt de laadtijd van de Audi e-tron geschat op 48 minuten op basis van een 150 kW snellader. Als zakelijke rijder wil je je tijd zo efficient mogelijk indelen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het opladen van de elektrische auto. De tool laat zien hoeveel laadtijd je nodig hebt om een bepaalde afstand af te leggen. De calculator berekend dit op basis van de laadlocatie, laadaansluiting en laadcapaciteit.

Audi e-tron leasen

Vanwege de prijs van 84.100 euro, betaal je over de eerste 50.000 euro 4% bijtelling en over het resterende bedrag 22% bijtelling. De Audi e-tron heeft gemiddeld een nettobijtelling van 410 euro (belastingschaal 51,75%). Heb je interesse in het leasen van de Audi e-tron? Een aantal leasemaatschappijen hebben de Audi e-tron direct op voorraad.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *