Elektrische SEAT eMii: autodeeldienst in Barcelona voor SEAT-medewerkers

Vorig jaar werd hij voor het eerst gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress 2017 in Barcelona: de SEAT eMii. Nu gaat het studiemodel dan ook echt rijden, al is dat vooralsnog alleen voorbehouden aan medewerkers van SEAT zelf. Eerder kondigde het Spaanse automerk al aan dat we in 2020 de eerste volledig elektrische SEAT kunnen verwachten.

Elektrische SEAT eMii in gebruik genomen in Barcelona

SEAT zet nu weer verdere stappen in haar elektrische ambities. Het Spaanse automerk heeft namelijk in Barcelona een vloot van eMii’s in gebruik genomen. Het zou gaan om een vloot van circa 100 stuks. De volledig elektrische SEAT eMii worden gebruikt als deelauto’s voor de ruim duizend medewerkers van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona en de Pier 01 Barcelona Tech City. De elektrische SEAT eMii’s zijn via een app te reserveren en met een digitale sleutel te openen.

Gebruikerservaringen Seat eMii

“De autodeelservice is praktisch en echt ideaal voor gebruik in de stad”, aldus Sergi Vila, manager Operations and Finance bij het SEAT Metropolis: Lab Barcelona. “Ik neem vaak een eMii als ik een vergadering in Barcelona heb. En als ik hem weer inlever, kan een collega hem reserveren en gebruiken.”

De auto’s zijn via een mobiele app te reserveren. “Je kiest simpelweg een dag, een tijd en een auto… en dat is dat”, zegt Vila, “Als je de reservering hebt gedaan, krijg je van het systeem een digitale sleutel toegestuurd, waarmee je de auto kunt ontgrendelen. Het is allemaal heel eenvoudig en intuïtief.”

Specificaties van de elektrische SEAT eMii

De SEAT eMii heeft een actieradius tot wel 160 kilometer. De auto’s zijn met een snellader in zo’n vijfendertig minuten op te laden. De batterijen zitten waar normaal gesproken de benzinetank is geplaatst.

Elektrische SEAT eMii’s helpen SEAT-medewerkers met het ontwikkelen van nieuwe technologieën

De toekomst van mobiliteit brengt volgens SEAT een aantal uitdagingen met zich mee. De informatie die de elektrische SEAT eMii’s genereren, wordt door SEAT gebruikt om nieuwe digitale technologieën te ontwikkelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.