Aantal waterstofauto’s neemt toe in 2019

Het aantal waterstofauto’s in 2019 neemt toe. Dit komt mede door de 35 waterstofauto’s die Toyota onlangs bij de gemeente Den Haag als taxi heeft ingezet. Het gaat om 35 Toyota Mirai’s. Het automerk heeft hiermee een primeur te pakken. Het is de eerste taxivloot in Nederland die op waterstof rijdt.

Waterstofauto’s in Nederland

Het aantal waterstofauto’s in 2019 is met 152 procent in Nederland gestegen. Op 31 mei 2019 telde Nederland in totaal 114 waterstofauto’s . Er zijn momenteel drie locaties waar je waterstof kunt tanken. In Rhoon, Helmond en Arnhem.

Waterstofauto: Toyota Mirai

In vergelijking met het elektrisch rijden met een elektrische auto is het elektrisch rijden op waterstof nog niet zo ontwikkeld. Toch zien wij de toekomst van waterstofauto’s rooskleurig in. Er zijn inmiddels verschillende initiatieven (waaronder de omgebouwde Tesla, de Hesla, van Max Holthausen) die de komst van waterstofauto’s stimuleren. Er zijn drie waterstofauto’s op de markt uitgebracht: de Hyundai ix35 FCEV, Hyundai NEXO en tot slot de Toyota Mirai.

De Toyota Mirai is een waterstofauto en rijdt 100% elektrisch. Een waterstofauto heeft een brandstofcel die waterstof omzet in water en elektriciteit. De waterstofauto heeft een vermogen van 155 pk en een vanafprijs van 80.935 euro. De Toyota Mirai heeft een actieradius van 500 kilometer. Het voordeel van een waterstofauto is dat je slechts 3 tot 5 minuten nodig hebt om de tank weer te vullen. Kortom de Toyota Mirai is een uitermate geschikte auto om als taxi te gebruiken.

Waterstofauto als taxi in Den Haag

De 35 Toyota Mirai’s kun je sinds kort tegenkomen als taxi in de gemeente Den Haag. De waterstofauto’s zijn te herkennen aan de naam ‘AV 070′. Deze naam staat voor Aanvullend Vervoer. De waterstofauto’s vallen namelijk onder het Wet Maatschappelijke Ondersteuning vervoer. Jaarlijks maken zo’n 15.000 mensen hier gebruik van. De gemeente Den Haag wil met de waterstofauto’s zero emissie stimuleren. Ondanks dat de ontwikkelingen op het gebied van waterstofauto’s nog niet in een vergevorderd stadium zijn, is dit een mooie stap in de toekomst van waterstofauto’s.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *