De meest populaire leaseauto’s van het eerste half jaar van 2017

Deze keer bekijken wij weer de meest populaire leaseauto’s, en dan van het eerste half jaar van 2017. Nu er bij alle niet-volledig elektrische auto’s allemaal sprake is van 22% bijtelling, zien we dat de top-10 van meest populaire leaseauto’s er weer heel anders uitziet dan voorgaande jaren. Zagen we in 2015 bijvoorbeeld nog de Peugeot 308, de Volvo V60 en de Mitsubishi Outlander in de top-10 terug, in 2017 zien we een heel ander beeld.

Meest populaire leaseauto’s eerste half jaar 2017

De nieuwe Opel Astra voert de ranglijst aan. Geen verrassende keuze, want de auto biedt voor zijn klasse gewoon ontzettend veel auto en veel ruimte voor zijn geld. De tweede en derde plaats wordt ingenomen door de Up! en de Golf, die al tijden populair zijn als leaseauto’s en die we in iedere top-10 tegenkomen, samen met de Volkswagen Polo op plek 6. Op plek 4 zien we weer een Opel terug, namelijk de Opel Karl.

Zagen we andere jaren een top-3 positie voor Renault met voornamelijk de Clio (als gevolg van 14% bijtelling), dit eerste half jaar moet Renault het doen met plek 5 voor de Renault Megane en plek 9 voor de Renault Clio. Op positie 7 zien we een andere populaire leaseauto, namelijk de Ford Fiesta.

Top-10 leaseauto’s 2017

Hieronder zie je een overzicht van de complete top-10:

  1. Opel Astra
  2. Volkswagen Up!
  3. Volkswagen Golf
  4. Opel Karl
  5. Renault Megane
  6. Volkswagen Polo
  7. Ford Fiesta
  8. Toyota Aygo
  9. Renault Clio
  10. Skoda Octavia

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *