Smartphone geeft melding aan Ford auto’s als er een inbraakpoging wordt gedaan

Rijd je in een auto van Ford? Dan biedt het automerk een extra beveiligingssysteem – SecuriAlert – aan via de smartphone. Ford eigenaren krijgen een melding op hun smartphone zodra er een inbraakpoging wordt gedaan. Via de FordPass app kan SecuriAlert worden in- en uitgeschakeld.

Vaak is het zo dat bestuurders hun eigen autoalarm niet horen, door dat hun auto een aantal straten verderop staat geparkeerd of doordat zij niet beseffen dat het autoalarm van henzelf is. Daarom heeft Ford het beveiligingssysteem SecuriAlert ontwikkeld. Voorheen heette dit smartphone-connected systeem bij Ford bedrijfswagens de Guard Mode.

Hoe werkt het?

De auto-eigenaar kan SecuriAlert activeren zodra hij of zij bij de auto weggaat. Deze functionaliteit kun je heel gemakkelijk met de FordPass app in- of uitschakelen. Na activatie stuurt SecuriAlert een melding naar de smartphone van de eigenaar van de auto. De meldingen kunnen bestaan uit pogingen om de deuren te openen of de auto te forceren met een sleutel. Zodra het systeem actief is, zullen de sensoren geactiveerd worden om bepaalde bewegingen te detecteren. Wanneer het systeem activiteiten waarneemt, ontvangt de eigenaar een pushmelding. Daarnaast laat de FordPass app ook het tijdstip, de locatie en reden van de melding zien.

SecuriAlert is onderdeel van een pakket connected functies dat eerder dit jaar geïntroduceerd is voor bedrijfswagens en nu ook beschikbaar is voor personenauto’s.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *