Voor het eerst dit jaar meer elektrische leaseauto’s geregistreerd dan vorig jaar

Het gaat goed met de registraties van elektrische leaseauto’s, dat blijkt uit de cijfers van afgelopen maand. In april zijn er 1.119 elektrische leaseauto’s geregistreerd. Afgelopen maand zijn er maar liefst 21 procent meer leaseauto’s geregistreerd dan vorig jaar. Welke leasetoppers er deze maand in de top 5 van de meest populaire (elektrische) leaseauto’s staan? Lees er alles over in dit artikel!

Top 5 meest populaire leaseauto’s april 2021

Kia blijft scoren met de Kia (e)Niro. Ook deze maand staat de populaire leaseauto van Kia bij beiden lijstjes in de top 5. De auto stond in april op nummer 2 als meest populaire leaseauto. De populaire leaseauto in het A-segment – de Kia Picanto – gaat er met de eerste prijs vandoor. Op de derde plek staat de Volvo XC40, de vierde plek gaat naar de Volkswagen Polo en op de vijfde plek staat de Toyota Aygo. Zoals verwacht is Kia tevens het meest geregistreerde leasemerk in april. Uiteraard heeft het automerk dit te danken aan de leasetoppers Kia Picanto en Kia (e)Niro.

  1. Kia Picanto (494)
  2. Kia Niro (460)
  3. Volvo XC40 (406)
  4. Volkswagen Polo (334)
  5. Toyota Aygo (312)

Top 5 meest populaire elektrische leaseauto’s april 2021

Het gaat goed met de EV-verkoop. Er zijn eindelijk meer elektrische leaseauto’s geregistreerd dan vorig jaar. Het scheelt overigens met 7 registraties niet heel veel, maar toch ;). De winnaar van deze maand is natuurlijk de Kia e-Niro. De populaire leaseauto domineert al jaren de top 10 van bestverkochte elektrische auto’s. Op de tweede plek staat de Volkswagen ID.4, de elektrische SUV van Volkswagen. De Skoda ENYAQ iV wordt langzamerhand uitgeleverd, dat zien we tevens terug in de cijfers. Afgelopen maand stond de ENYAQ op nummer 3 en 5. Gezien de populariteit van deze auto verwachten wij dat de Skoda ENYAQ iV in de komende maanden in de top 5 stijgt. Daar zullen overigens nog een aantal nieuwe modellen – zoals de Ford Mustang Mach-E, Kia EV6 en Hyundai IONIQ 5 – aan toegevoegd worden.

  1. Kia e-Niro (358)
  2. Volkswagen ID.4 (291)
  3. Skoda ENYAQ iV 80 (233)
  4. Volvo XC40 (172)
  5. Skoda ENYAQ iV 60 (129)

Wat is jouw favoriete leaseauto? Laat het ons gerust weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.