Help, mijn laadpas doet het niet! Hoe ga ik mijn elektrische auto nu opladen?

Laadpas doet het niet

Je wilt je elektrische auto onderweg opladen, maar je laadpas doet het niet: de schrik van iedere elektrische rijder. Je probeert het nog een keer, je belt met het storingsnummer op de laadpaal, je probeert andere laadpalen van een andere leverancier in de omgeving, je zoekt uit of er alternatieven zijn om mee te betalen; kortom, je kunt het aardig benauwd krijgen als de laadpas het onverhoopt niet doet, zeker als het noodzakelijk is om ‘bij te tanken aan de laadpaal’ om weer thuis te komen.

In dit artikel geef ik je tips waardoor je toch kunt opladen, om te voorkomen dat je letterlijk voor paal staat (en niet meer verder kunt rijden). Het belangrijkste hierbij is om ervoor te zorgen dat je wel een (opgeladen ;)) smartphone bij je hebt, omdat je in veel gevallen alsnog via een app kunt betalen. Daarnaast is het handig om alvast een keer op een zondagmiddag alle apps te installeren en jezelf hier te registreren.

Bijbehorende app bij de laadpas

Bij sommige leveranciers van een laadpas, kun je gebruikmaken van de bijbehorende app. Met behulp van deze app, kun je alsnog ervoor zorgen dat een laadsessie wordt gestart (of juist beëindigd). Dit geldt bijvoorbeeld voor NewMotion. Je hebt dan wel de bijbehorende laadpas van deze leveranciers nodig, en een bijbehorend account. Moet je dat ter plekke allemaal nog gaan aanmaken, dan wordt het wellicht wat stressvol.

De app Smoov installeren en hiermee betalen

Via de app ‘Smoov’ is het mogelijk om bij alle laadpalen van de leverancier Allego (dus nog geen 100% dekking in Nederland!) laadsessies te starten of juist te beëindigen. Je kunt hier je eigen betaalgegevens aan koppelen, zoals je creditcard of pinpas. Vervolgens kun je via de de app de laadpaal selecteren en de laadsessie starten.

De app werkt nog niet altijd helemaal stabiel en logisch, maar heeft mij inmiddels al een aantal keren in benarde situaties weten te redden! Hopelijk wordt de app verder doorontwikkeld, want de eerste versie is veelbelovend.

Download de app Smoov voor Apple | Download de app Smoov voor Android

Gebruikmaken van Fastned

Ook bij Fastned kun je laadsessies starten en stoppen door gebruik te maken van de Fastned-app. Hierdoor heb je de fysieke pas dus niet nodig, als je deze bent vergeten of als de pas dienst weigert. En ook hier geldt weer dat je dus eerst jezelf moet registreren en eventueel je pasgegevens moet koppelen. Vervolgens kun je opladen bij ruim 50 locaties in Nederland.

Alternatieve betaalmogelijkheden

Heb jij nog alternatieve betaalmogelijkheden ontdekt om te kunnen betalen bij de laadpaal, mocht je je pas niet bij je hebben? Dan hoor ik het graag! Laat het ons weten via een reactie hieronder.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *