Leaseauto getest | Lexus IS300H

Na meer dan tien jaar is Lexus terug met een nieuw model in de IS-serie. Het model met achterwielaandrijving en sportieve aspiraties, moet menig leaserijder aan het twijfelen brengen. Want; toch niet een keer een Lexus in plaats van een BMW? In onze review kom je erachter of de nieuwe Lexus IS300H de moeite waard is.

Onze eerste indruk

Veel zakelijker kan een merk niet worden. Lexus staat al sinds de jaren ’80 bekend als een kwalitatief hoogwaardig merk die de concurrentie aan kan met de Europese merken. De aanpak van Lexus heeft ze geen windeieren gelegd. Al decennia scoort het merk hoog als het gaat om betrouwbaarheid. Ook qua uitrusting pakt het Japanse premiummerk het anders aan dan de concurrentie. In de standaarduitrusting zit praktisch alle luxe die je je kan bedenken. Zodoende voelt elke Lexus luxe en robuust aan. Zo ook de Lexus IS300H, werkelijk alles zit erop en eraan. Zelfs zoveel, dat het dashboard soms meer als een cockpit van een vliegtuig aanvoelt.

Hoe is de auto getest?

De auto is zowel op de snelweg als in de stad getest. Ook is de auto mee geweest met een avondje shoppen.

Hoe is de Lexus IS300H ons bevallen?

De auto moet even de tijd krijgen om op je in te werken. Als je een tijdje in de IS300H hebt gezeten, begint de Lexus steeds beter te bevallen. Eenmaal op de weg, zak je helemaal weg in de comfortabele leren stoelen en voel je je één met de auto. We hebben met een glimlach rondgestuurd in de IS300H. Stoel en stuur passen zich bovendien automatisch aan je zitpositie aan en in de krappe parkeergarages manoeuvreer je met vertrouwen naar een plekje, vanwege alle aanwezige sensoren.

Wat zijn positieve punten?

  • De elektrische start.
  • Elektrisch verstelbaar stuur en bestuurderstoel met geheugen.
  • Analoge klokje op het dashboard.
  • Sensoren rondom de auto.

Wat zijn negatieve punten?

  • Te veel knopjes op het dashboard.
  • De CVT-automaat, maak dat de auto bij het optrekken veel lawaai produceert.

Wat voor leasecijfer geef je deze auto?

De IS300H krijgt een dikke 9. Het is de ultieme zakelijke auto, die niet per definitie uitnodigt tot hard rijden, maar wel dynamisch aanvoelt en bovendien ontzettend comfortabel is.

De vanafprijs van de Lexus IS300H is €39,995. De fiscale waarde van de Lexus die wij hebben getest, bedraagt €57,075. Je kan de Lexus al rijden vanaf zo’n €361,- bijtelling per maand

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *