Volkswagen I.D. in de praktijk testen

Onlangs is Volkswagen gestart met het testen van de Volkswagen I.D. De eerste gecamoufleerde Volkswagen I.D.’s zijn gespot in Zuid-Afrika. Volkswagen zet grote stappen richting elektrificatie met de I.D family. Het automerk heeft al eerder elektrische auto’s uitgebracht waaronder de Volkswagen e-Golf en de Volkswagen e-up!. De elektrische I.D. is vergelijkbaar met de Volkswagen Golf. Eind 2019 komt Volkswagen met de officiële introductie van de Volkswagen I.D. Daarna gaat de 100% elektrische auto in productie. In 2020 kunnen wij de Volkswagen I.D. in Nederland verwachten. Over de beschikbaarheid, overige specificaties en de prijzen heeft Volkswagen nog niets bekendgemaakt. Wij verwachten dat de prijs vergelijkbaar zal zijn met zijn broertje: de Volkswagen Golf.

Volkswagen I.D. gespot in Zuid-Afrika

Volkswagen ID.

Volkswagen ID.

Het automerk is de Volkswagen I.D. in Zuid-Afrika aan het testen. De eerste testmodellen van deze elektrische auto zijn in deze omgeving gespot. Tijdens het testen van de Volkswagen I.D. ligt de focus op de rijeigenschappen en de airco. Volkswagen is vooral benieuwd hoe de auto reageert, en dan met name de temperatuursensor van de batterij-unit, op hogere temperaturen en lange files. Omstreeks deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen in Zuid-Afrika flink oplopen.

Rijeigenschappen Volkswagen I.D.

Volkswagen ID.

De eerste testresultaten zijn positief, zeker met een actieradius van 168 kilometer en een batterijlading van minder dan 50 procent. Het automerk geeft aan dat de elektrische auto comfortabel en geruisloos rijdt. De elektrische auto heeft een laag zwaartepunt, wat zorgt voor een goede wegligging. Alle praktijkervaringen worden gebruikt om de Volkswagen I.D. te finetunen.

Actieradius Volkswagen I.D.

Over de actieradius van de 100% elektrische I.D. heeft Volkswagen nog niets bekendgemaakt. Echter is de verwachting dat de actieradius van de Volkswagen I.D. neerkomt op zo’n 330 tot 450 kilometer.

Volkswagen I.D leasen in 2020

Wil je graag een Volkswagen I.D. leasen? De prijzen, het leasetarief en overige specificaties worden in een later stadium bekendgemaakt. Hoogstwaarschijnlijk volgen deze net voor de introductie. Eind 2019 wordt de Volkswagen I.D. onthuld en gaat de 100% elektrische I.D in productie. In 2020 kunnen wij de Volkswagen I.D. in Nederland verwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *