Volkswagen gaat auto-onderdelen 3D printen

Voorheen werd de 3D-technologie in de automotive alleen gebruikt voor bepaalde onderdelen van prototypes. Volkswagen wil een stap verdergaan en gaat metalen onderdelen 3D printen met het 3D-printproces van HP, het Metal Jet proces. Metalen onderdelen zoals de knop op de versnellingspook en de belettering op de auto. Met dit proces wordt het productieproces aanzienlijk versneld. De verwachting is dat de Metal Jet 3D-printers vanaf 2020 voor productie verkrijgbaar zijn. Op den duur, over twee tot drie jaar, wil Volkswagen dit verder uitbreiden door meer structurelere onderdelen zoals zuigers 3D te printen.

3D-geprinte onderdelen in de auto

Om bepaalde onderdelen 3D te printen gaat Volkswagen gebruik maken van het zogeheten ‘HP Metal Jets proces’. Dit proces zorgt ervoor dat het 3D printen makkelijker, sneller en bovendien eenvoudiger gaat. De Metal Jet technologie kan in grote getallen onderdelen 3D printen zonder gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen. Volkswagen heeft hiervoor de handen ineengeslagen met HP, de printerfabrikant en GKN Power Metallurgy, een organisatie die gespecialiseerd is materialen. Het automerk wil hiermee inzetten op een efficiëntere en goedkopere productie.

Een van de redenen dat Volkswagen begonnen is met 3D printen, is vanwege het feit dat klanten steeds meer vragen naar gepersonaliseerde opties.

“Het nieuwe Metal Jet platform is een belangrijke stap in de toekomst is voor ons als autofabrikant, maar ook voor de volledige industrie. We kijken ernaar uit te helpen deze ontwikkeling vorm te geven en verdere toekomstige toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten”, aldus Dr. Martin Goede, hoofd Technologische Planning en Ontwikkeling bij Volkswagen.

3D-printers verkrijgbaar vanaf 2020

De 3D-printers die geschikt zijn voor de Metal Jet technologie zullen naar verwachting in de tweede helft van 2020 verkrijgbaar zijn. Deze nieuwe technologie biedt veel potentie voor automerken voor een efficiënter en goedkoper productieproces.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *