Vierde prijsverhoging Tesla model S en Tesla model X

De laatste tijd heeft Tesla niet stilgezeten als het gaat om de prijzen van de Tesla model S en de Tesla model X. In de afgelopen periode heeft Tesla maar liefst vier prijswijzigingen (inclusief deze) doorgevoerd. Per 3 september 2018 is er een prijsverhoging van 0.5 % voor de Tesla model S en Tesla model X. De nieuwe vanafprijzen worden al gecommuniceerd op de website van Tesla. Schaf je een Tesla voor die periode aan, dan profiteer je nog van het oude tarief.

Prijs Tesla model S

De prijzen van de Tesla model S en Tesla model X gaan per 3 september 2018 0.5% omhoog. Tesla heeft deze prijsverhoging al meteen aangepast op de website. Door de 0.5% prijsverhoging komt de nieuwe vanafprijs van de Tesla model S 75D neer op 89.100 euro (incl BTW). Inclusief de recyclingsbijdrage (40 euro) en gereguleerde bestemmings- en documentatievergoeding komt de nieuwe vanafprijs uit op 90.120 euro (inclusief BTW).

Prijs Tesla model X

Ook voor de Tesla model X geldt een nieuwe prijs. De vanafprijs van de Tesla model X 75D is 97.050 euro. Door de bijkomende kosten zoals de recyclingsbijdrage van 40 euro en de gereguleerde documentatie- en bestemmingskosten van 980 euro kom je al gauw neer op een vanafprijs voor de Tesla model X 75D van 98.070 euro.

Prijsverhoging Tesla

Tesla is de laatste tijd veel in opspraak en in het nieuws geweest. De vierde prijswijzing in een relatief korte periode voegt daar geen positieve bijdrage aan toe. Tesla maakte eerder al bekend dat de basisprijs van de Tesla is verhoogd. Dit komt doordat Tesla  standaard een premium upgrade aan de Tesla model S en Tesla model X heeft toegevoegd en de prijzen voor de Metallic en Multi-Coat lakken zijn verhoogd. Bovendien moet je voortaan betalen voor het gebruik van 4G in de Tesla. Tot slot wordt het Superchargen ook in rekening gebracht. Een uitzondering op deze regel is als je gebruik maakt van het Referralprogramma, maar dit geldt maar tot 15 september 2018.

4% bijtelling voor Tesla in 2018

2018 is hét jaar van Tesla. Dit jaar moet het gaan gebeuren. Je kunt wel zeggen dat Tesla de druk voelt als het gaat om de verkoop van de Tesla model S, Tesla model X en de productie van de Tesla model 3. Alleen dit jaar profiteert de zakelijke rijder in Nederland nog van 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 gaan de bijtellingsregels veranderen en betaal je 4% bijtelling over de eerste 50.000 euro (fiscale waarde) en 22% over het resterende bedrag.

Tesla model s of Tesla model X leasen?

Wil je graag een Tesla model S of Tesla model X leasen? Profiteer van het oude tarief en bestel een Tesla model S of Tesla model X voor 3 september 2018 of kies voor een voorraadmodel. Via zakelijkelektrischleasen.nl zijn er voldoende voorraadmodellen beschikbaar. Tot 3 september 2018 kun je een nog Tesla model S of Tesla model X met de oude vanafprijs bestellen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *