Van crisisjaar naar succesjaar, Fixico doet het

2020 is door het COVID-19 inmiddels een vreemd jaar geworden voor veel bedrijven en ondernemingen. De impact is breed, van thuiswerken tot het ontwikkelen van een volledig nieuw businessmodel. Zo ook bij onze samenwerkingspartner Fixico, een bedrijf dat zich normaliter richt op het online verbinden van auto’s met schade aan een schadehersteller. Het bedrijf heeft onlangs een Corona-proof scherm voor in taxi’s, ubers en politieauto’s ontwikkeld. Met dit product gaat Fixico snel de Europese markt betreden.

De ontwikkeling

De ontwikkeling van het Corona-proof scherm, genaamd FixiCover, ging in dusdanig vlot tempo dat het in amper twee weken tijd inmiddels al in 5.500 voertuigen is gemonteerd. In deze tijd is de ontwikkeling begonnen met informatie vanuit bedrijven in de VS. Deze bedrijven gaven aan dat de vraag naar een dergelijk scherm groot is. Hierna is Fixico begonnen met in sneltreinvaart prototypes produceren en daarnaast een boekingstool ontwikkelen waarmee bedrijven zich kunnen aanmelden voor installatie.

Waarom een FixiCover?

Het doel van montage van het FixiCover scherm is dat het ervoor zorgt dat chauffeurs beter beschermd zijn tegen het corona-virus wanneer hij/zij met een passagier rondrijden. Het scherm is niet gemaakt van plastic maar van een sterk en tevens brandwerend polycarbonaat. De installatie van het scherm is binnen vijf minuten te realiseren aangezien ze op maat zijn gemaakt, inmiddels voor zo’n veertig verschillende modellen. Doordat de installatie weinig tijd in beslag neemt is de downtime van bijvoorbeeld een taxi heel beperkt. De installatie van de FixiCover vindt plaats bij schadeherstellers.

Groei van business

Het Corona-proof scherm is voor Fixico een mooie mogelijkheid om uit te breiden naar landen waar het op dit moment nog niet actief is. Inmiddels is het bedrijf actief in Duitsland en Zuid-Afrika maar probeert ook schadeherstellers in landen zoals Zweden nu actief te benaderen om het scherm te gaan installeren. Hierdoor wordt de schadehersteller ook meteen een Fixico-gebruiker, een win-win situatie.

Komende periode gaat Fixico het Corona-proof scherm (inclusief boekingstool) uitrollen in meer landen binnen Europa waaronder Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Zwitserland en Zweden. Daarnaast gaat het bedrijf proberen om het product ook binnen te krijgen bij politie en taxibedrijven in andere Europese landen.  De optie tot groeien naar een wereldwijde uitrol is voor Fixico ook al een bekeken, alleen al 17 miljoen taxi’s zijn er wereldwijd op de weg, zolang er geen vaccin is biedt het scherm een bescherming en tevens extra business.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.