Tips actieradius Jaguar I-Pace optimaal gebruiken

De afgelopen periode is de Jaguar I-Pace veel in het nieuws verschenen. Niet alleen vanwege de populariteit, maar ook vanwege de actieradius van de Jaguar I-Pace. Het verschil tussen de theoretische actieradius en de actieradius in de praktijk is namelijk erg groot gebleken. Dat heeft onder andere te maken de WLTP-testnorm, maar ook met de Jaguar I-Pace zelf. Zo wordt de range van de I-Pace behoorlijk beïnvloed door onder andere de weersomstandigheden en het rijgedrag.

De Jaguar I-Pace heeft het in de winter flink te verduren, waardoor de range sneller terugloopt dan in eerste instantie verwacht. In dit artikel geven wij jou graag een aantal tips en tricks om de actieradius van de Jaguar I-Pace gedurende de winterperiode optimaal te gebruiken.

Actieradius Jaguar I-Pace

Volgens de WLTP-testmethode komt de actieradius van de Jaguar I-Pace neer op 480 kilometer. Als we kijken naar de praktijkervaring, dan komt de actieradius van de Jaguar I-Pace in de zomerperiode uit op zo’n 340-430 kilometer. In de winterperiode heeft de range het toch iets zwaarder te verduren. In de praktijk komt de range van de Jaguar I-Pace neer op zo’n 270-325 kilometer. Zoals eerder aangegeven, heeft onder andere het rijgedrag, maar ook de weersomstandigheden invloed op de actieradius van de Jaguar I-Pace.

Tip 1: Jaguar I-Pace voorverwarmen

Het is aan te raden om de accu en het interieur van de Jaguar I-Pace alvast voor te verwarmen. Met een voorverwarmde auto verbruikt de Jaguar I-Pace minder energie. Dit komt de actieradius ten goede. Zodra de Jaguar I-Pace op een laadpunt is aangesloten, is het mogelijk om het accupakket 30 minuten voor vertrek de elektrische auto voor te verwarmen. Is de auto niet aangesloten, dan is het alleen mogelijk om het interieur voor te verwarmen.

Tip 2: Functionaliteiten invloed op actieradius

De tweede tip is om zoveel mogelijk overbodige stroomverbruikers uit te zetten. De ECO-date geeft overigens meer inzicht in de functionaliteiten die invloed hebben op de actieradius. Denk hierbij aan de airco en stoelverwarming. Je kunt meteen zien wat het qua range oplevert door deze optie uit te zetten. Ook kan gebruik van de cruise control het verbruik gunstig beïnvloeden.

Tip 3: Temperatuur gemiddeld 18/20 graden

Daarnaast is het aan te raden om de binnentemperatuur op 18/20 graden te zetten. Dit scheelt energie en is tevens bevordelijk voor de actieradius van de Jaguar I-Pace. Dit kan zomaar circa 15-20 kilometer extra range opleveren. Daarnaast is het aan te raden om de slimme klimaatregeling te gebruiken. Dit voorkomt verspilde energie op plaatsen waar geen passagiers zitten.

Tip 4: regeneratief remmen & ECO-modus

Hard accelereren kost veel energie, maar hard remmen ook. Maak dus volop gebruik van het regeneratief remmen die op de I-Pace aanwezig is. Daarnaast kun je de auto in ECO-modus zetten. In deze modus verbruikt de auto minder energie, door minder snel te accelereren, wat uiteindelijk het rijbereik vergroot.

Jaguar I-Pace leasen met 4% bijtelling over volledige fiscale waarde

Heb je interesse in het leasen van een Jaguar I-Pace? Sommige leasemaatschappijen hebben op de valreep nog een aantal Jaguar I-Paces weten te bemachtigen. Zeer uniek, want de auto’s zijn niet meer te krijgen met de 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *