Software-update 9.0 voor Tesla

Tesla heeft onlangs de software-update 9.0 voor de Tesla Model S en Tesla Model X doorgevoerd. Tesla update regelmatig hun software, wat redelijk uniek is. Dit zorgt ervoor dat de auto’s van Tesla steeds beter worden, terwijl andere auto’s naarmate de tijd verstrijkt minder worden. Tesla rijders krijgen automatisch een melding op het touchscreen om de software meteen of op een later tijdstip te installeren. De softwareversie 9.0 bevat nieuwe functies, verbeteringen en zorgt voor een snellere en intuïtieve gebruikerservaring voor de touchscreen en de Tesla-app.

In dit artikel vertellen wij jou wat de verschillende verbeteringen van softwareversie 9.0 zijn.

1: Verbeterde navigatie

Door de software-update geeft de navigatie van de Tesla Model S en Tesla Model X uitgebreidere verkeersinformatie op de route weer. Denk hierbij aan informatie over de bochten en afritten. De uitgebreide informatie kun je zien door op het touchscreen te tikken of omlaag te schuiven.

Bovendien is de weergave van de verkeersinformatie in een nieuw jasje gestoken. Tesla wil door rode en gele markeringen nadruk leggen op verkeerssituaties waar iets aan de hand is.

2: Application Launcher en applicaties

Een tweede verbetering die Tesla heeft doorgevoerd is de plek van de Application Launcher. Deze zit voortaan onderaan het touchscreen. De Application Launcher groepeert alle apps bij elkaar. Apps zoals de achteruitrijcamera, Spotify, de radio, de kalender etc. In een klik kun je via de Application Launcher de laatstgebruikte app openen.

3: Media Player

De Media Player van de Tesla Model S en Tesla Model X is heel gemakkelijk te bedienen door het venster van de Media Player omlaag of omhoog te schuiven.

4: Bedieningselementen en instellingen

Tesla heeft het paneel ‘Control and Settings’ nog gebruikersvriendelijker voor de Tesla rijder gemaakt, door een nieuwe indeling te gaan gebruiken. Alle opties zijn in een scherm terug te vinden. Tot slot heeft Tesla ‘Quick Controls’ toegevoegd om de gebruiker direct toegang te geven tot de meestgebruikte opties.

Zelf vond ik het even zoeken naar de mogelijkheid om de laadklep te openen, ik had alle functies omtrent opladen ook verwacht onder ‘Controls en Settings’.

5: Bediening van klimaatsystemen

Naast de update voor de bedieningselementen heeft Tesla ook de bediening van de klimaatsystemen opnieuw vormgegeven. Via het stoelpictogram onderaan het touchscreen kun je alle opties waaronder de stoelverwarming en het verwarmde stuur meteen aanpassen.

6: Obstacle-Aware Acceleration

Momenteel wordt de snelheid van de Tesla Model S of Tesla Model X automatisch aangepast als de auto een object signaleert. Met deze nieuwe update kun je deze functie nu ook in- of uitschakelen.

7: Bediening van Autopilot

De nieuwe software-versie combineert de instellingen van Autosteer (Beta) en Auto Lane Change. Deze opties kun je terugvinden onder ‘Controls’ en ‘Autopilot’. Zodra de functie Autosteer (Beta) is ingeschakeld en de richtingaanwijzer wordt gebruikt, wordt de Auto Lane Change ook automatisch ingeschakeld.

8: Dodehoekdetectie

Om de veiligheid te waarborgen heeft Tesla voor de Tesla’s met automatische besturing een extra optie toegevoegd bij het wisselen van rijstrook. In het vervolg geeft de auto een rode rijstrooklijn aan, zodra je de richtingaanwijzer gebruikt of als er een andere auto of obstakel op de weg wordt gesignaleerd. Deze update geldt overigens alleen voor de Tesla Model S en Tesla Model X met automatische besturing.

9: Dashcam

De nieuwe software geeft je de mogelijkheid om de camerabeelden die worden gemaakt door de camera’s aan de voorzijde van de auto op te nemen en tevens op te slaan op een USB-stick. Hiermee heeft de Tesla vanaf heden dus een ingebouwde dashcam functionaliteit. De USB-stick moet overigens wel gekoppeld zijn om een nieuwe opname te starten. Mocht je de opname niet na 1 uur opslaan, wordt de opname automatisch verwijderd.

10: Tesla-app

Tesla heeft een prachtige update in de app doorgevoerd. Het is nu ook mogelijk om de navigatie via de telefoon te starten. Deze functie moeten IOS-gebruikers overigens wel via de telefoon activeren. Dit kun je doen door in de app de deelfunctie te openen, naar rechts te scrollen en de functie ‘schakel delen in voor Tesla’ te activeren. Ook kun je de media bedienen door bij ‘Media Settings’, ‘Allow Mobile Control’ aan te zetten.

Tenslotte zitten er nog wat grappige dingen in de nieuwste software-update van Tesla. Zo is het mogelijk om Atari-spelletjes te spelen in de Tesla. Uiteraard kan dit alleen als de auto in de P (Park) staat en is het zeker niet de bedoeling om dit tijdens het rijden (gebruikmakend van de Autopilot ;)) te spelen. Overigens heb je voor sommige spelletjes het stuur ook echt nodig!

Al met al erg fijn dat er software-updates beschikbaar komen voor jouw Tesla en dat de auto in de loop der tijd alleen maar mooier en fijner in het gebruik wordt.

Tesla leasen in 2018

Wil je graag een Tesla Model S of Tesla Model X leasen in 2018? Wacht niet te lang, juist dit jaar is het moment om in een Tesla te stappen. Zo profiteer je maximaal van allerlei voordelen. Voordelen zoals een gunstige leaseprijs, onbeperkt gratis superchargen, directe beschikbaarheid en tot slot profiteer je in 2018 van 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *