Elektrische auto van Ford komt in 2020

Ford komt eind 2020 met een elektrische auto. Qua design is de elektrische auto geïnspireerd op de Ford Mustang, aldus Ford. Tot nu toe heeft het automerk vrij weinig bekendgemaakt over de elektrische SUV. De elektrische auto krijgt een actieradius van ruim 600 kilometer. De verwachte levertijd van de 100% elektrische Ford is eind 2020. De elektrische Ford heeft via een snellaadstation met een laadvermogen van 150 kW binnen 10 minuten weer 90 kilometer extra range.

Elektrische Ford Mustang

Het automerk geeft aan dat zij op korte termijn meer onthullen over de elektrische auto. Denk hierbij aan het design, overige specificaties en het accupakket. De elektrische auto van Ford krijgt een actieradius van ruim 600 kilometer volgens de WLTP-testmethode.

App voor elektrische rijders

Naast de plannen van Ford om eind 2020 de elektrische auto uit te brengen, heeft Ford sinds kort samen met Newmotion een app voor elektrische rijders uitgebracht. Met de FordPass app kunnen elektrische rijders heel gemakkelijk de beschikbare openbare laadpalen bekijken. Vervolgens kan de gebruiker via de app, een laadsessie betalen en het stroomgebruik monitoren. Met deze app wil Ford het opladen van elektrische auto’s nog gemakkelijker maken. Via de FordPass Power My Trip kun je de actieradius van de elektrische auto in de gaten houden en tegelijkertijd navigeren langs de openbare, beschikbare laadpunten. Als extra toevoeging wil Ford de restaurants en winkelgelegenheden laten zien, zodat je een laadsessie kunt combineren tijdens het lunchen, dineren of winkelen.

Ford wil met de FordPass Charging netwerk in totaal meer dan 125.000 oplaadpunten in Europa ontwikkelen. Om toegang te krijgen tot dit dekkende netwerk wil Ford in samenwerking met Newmotion een modem in de auto plaatsen.

Wij zijn heel benieuwd wanneer Ford meer informatie over de eerste, volledig elektrische auto bekend gaat maken. Wij houden je op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.