Ford komt met 16 elektrische modellen

De komende vier jaar komt Ford met 16 volledig elektrische auto’s. Dit maakte het automerk gisteren bekend. Het automerk start met een 100% elektrische SUV in 2020 (actieradius van ruim 600 kilometer). In 2021 volgt er een 100% elektrische bedrijfsauto. Het prototype van de Ford Transit is al te bewonderen op het Go Further evenement (2 t/m 11 april in SugarCity, Amsterdam).

Ford gaat elektrisch met modellen

Net zoals vele andere automerken wil Ford zich in de toekomst focussen op elektrische auto’s. Tijdens het Go Further evenement, georganiseerd door Ford, introduceert het automerk de elektrificatie van de huidige modellen (van SUV tot elektrische bedrijfsauto’s). Ford wil 16 hybride en elektrische auto’s gaan uitbrengen. De Ford Fiesta en Ford Focus komen beiden in een hybride variant.

“Ford Hybrid voertuigen maken elektrificatie relevant en haalbaar voor meer bestuurders dan ooit. Van elke nieuwe auto die we introduceren, van Fiesta tot Transit, wordt ook een geëlektrificeerde versie uitgebracht, die het beste past bij de behoeften van onze klanten en die betaalbaar is”, aldus Stuart Rowley, President van Ford Europa.

Elektrische SUV voor Ford

Ford start in 2020 met een volledig elektrische SUV. De elektrische SUV zou een actieradius krijgen van ruim 600 kilometer. Deze elektrische auto is geïnspireerd op de Ford Mustang. Verder heeft het automerk nog vrij weinig gecommuniceerd over de elektrische auto. Wij zijn benieuwd of wij de elektrische SUV in 2020 in Nederland kunnen verwachten.

Elektrische bedrijfsauto: Ford Transit

Het automerk gaat ook inzetten op 100% elektrische bedrijfsauto’s. In 2021 gaat de volledig elektrische Ford Transit in productie. Het eerste prototype van de Ford Transit is al te bewonderen op het Go Further evenement van 2 t/m 11 april in SugarCity, Amsterdam. De elektrische bedrijfsauto wordt leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.