Skoda komt eind 2019 met een elektrische Skoda Citigo

Eind 2019 komt Skoda met een elektrische variant van de Skoda Citigo: de Skoda e-Citigo. Veel automerken hebben al een elektrische auto op de markt uitgebracht of zijn bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto. Skoda heeft de ambitie om in 2022 meer dan 10 volledig elektrische auto’s in haar vloot op te nemen.

Elektrische Skoda Citigo

In september 2019 op de IAA-autoshow in Frankfurt komt Skoda met de volledig elektrische Skoda Citigo. De elektrische Skoda e-Citigo zal een van de eerste elektrische auto’s zijn die in vergelijking met de rest van het aanbod iets compacter en betaalbaarder zal zijn. De elektrische auto zal qua techniek vergelijkbaar zijn met de elektrische Volkswagen e-Up!, maar met een groter accupakket.

Verder heeft het automerk vrij weinig bekendgemaakt over het design, prijzen en overige specificaties van deze elektrische auto.

Actieradius elektrische auto

De elektrische auto zal een actieradius krijgen van ruim 200 kilometer (WLTP). Waarschijnlijk zal de actieradius in de praktijk neerkomen op zo’n 150 kilometer. Of de auto ook een 3-fase aansluiting heeft of ook kan snelladen is nog niet bekend. Daar heeft het automerk nog niets over gecommuniceerd.

Skoda gaat elektrisch

Skoda wil voor 2022 tenminste 10 volledig elektrische auto’s in haar vloot opnemen. Op de Autosalon van Genève onthulde het automerk de 100% elektrische SUV van Skoda: de Skoda Vision iV. Skoda heeft in september de officiële onthulling van de elektrische Skoda Citigo gepland. Wij zijn benieuwd naar deze elektrische auto.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *