Elektrische Skoda: Skoda Vision iV

Tijdens de Autosalon van Genève (5 t/m 17 maart) krijgen bezoekers een impressie van de eerste elektrische Skoda. Het gaat weliswaar om een conceptmodel, de Skoda Vision iV. Het is nog even wachten op de elektrische Skoda, in 2020 begint het automerk met de productie van de Skoda Vision iV. Skoda heeft aangegeven dat zij tot 2022 meer dan 10 volledig elektrische auto’s willen uitbrengen.

Wij zijn heel benieuwd of het design van het conceptmodel daadwerkelijk overeenkomt met de elektrische Skoda die in een later stadium officieel aan het publiek wordt geïntroduceerd.

Skoda gaat 100% elektrisch

Tijdens de Autosalon van Genève toont het automerk de eerste schetsen van de Skoda Vision iV. De elektrische Skoda wordt op het zogeheten ‘Modular Electric Drive Kit’ (MEB) ontwikkeld. De Skoda Vision iV heeft een sportief design, grote luchtinlaten, hoekige LED-achterlichten en 22 inch wielen. Skoda moet gedacht hebben wat Audi kan, kunnen wij ook. Net zoals de Audi e-tron is de auto voorzien van virtuele buitenspiegels met camera’s.

De schetsen van de Skoda Vision iV hebben nogal wat overeenkomsten met de Skoda Vision E. Of de Skoda Vision iV ook een soortgelijke actieradius krijgt van 500 kilometer is nog niet duidelijk. Tot nu toe heeft Skoda vrij weinig onthuld over dit conceptmodel.

Skoda Vision iV in 2020

De eerste elektrische Skoda’s gaan in 2020 in productie. Verder heeft Skoda nog niets gecommuniceerd over de prijs van de Skoda Vision iV, verdere specificaties en de actieradius van de elektrische Skoda. Dit zal in een later stadium volgen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *