Nieuwe elektrische auto in aantocht: maak kennis met de Sion van Sono Motors

De teller staat inmiddels op meer dan 7.500 reserveringen. Maak kennis met de Sion, een nieuwe elektrische stadsauto van de in München gevestigde start-up Sono Motors. De Sion? De Sion is de eerste in massaproductie geproduceerde elektrische auto. Het gaat om een 100% elektrische stadsauto, met een actieradius van pak ‘m beet 250 kilometer.

Wat de Sion zo bijzonder maakt? Allereerst de prijs. De Sion is verkrijgbaar voor een prijs van circa 16.000 euro, zonder de batterij. Wil je de batterij bijkopen, dan betaal je circa 4.000 euro voor deze batterij. Er is geen keuze, er is slechts één configuratie beschikbaar. Qua prijs behoorlijk onderscheidend dus, in vergelijking met de concurrentie! Daarnaast biedt het bedrijf diverse autodeelopties in de vorm van een app, die we helaas nog niet hebben kunnen testen.

Exterieur Sion

Uniek zijn de zonnepanelen, waarmee de auto is uitgerust. De zonnepanelen zorgen dagelijks voor circa 30km extra actieradius, natuurlijk afhankelijk van de zon. Qua design zijn we nog niet helemaal overtuigd van de auto, die voor het testmodel veel onderdelen van de BMW I3 heeft gebruikt. De definitieve versie zal wel in grote lijnen gaan lijken op het demo-model. Bijzonder is het groene luchtfilter dat verwerkt is in het dashboard. Voorin zit ook een groot display, wat lijkt op een iPad.

Roadshows in Nederland

Enkele weken geleden werd bekend dat Sono Motors haar debuut gaat maken op de Nederlandse markt. De start-up doet de aftrap in de vorm van roadshows in het gehele land, waar bezoekers zich vooraf konden intekenen voor een proefrit en op deze manier konden kennismaken met de Sion. Uiteraard waren wij van Leaseblog aanwezig bij één van deze  roadshows. In de gehele maand september en begin oktober zijn er nog roadshows in Nederland en Duitsland, dus wil je nog komen kijken en testrijden (over de parkeerplaats, want er is immers nog geen typegoedkeuring) alvorens je een reservering gaat plaatsen, meld je dan snel aan.

Productie Sion tweede helft 2019

Sono Motors start in de tweede helft van 2019 met de pre-productie van de Sion. We zullen nog even moeten wachten tot midden 2020 alvorens we het definitieve productiemodel op de Nederlandse wegen zien rondrijden, oh en er zijn nog 7.500 wachtenden voor u. Al met al een zeer charmant en innovatief concept, van een leuke en gedreven start-up in München. Reserveren kan dus al, voor minimaal 500 euro, en je zit nog nergens aan vast. Je krijgt het bedrag namelijk terug als je besluit om de auto toch niet af te nemen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *