Mercedes gaat elektrisch met Mercedes EQV

Mercedes heeft de 100% elektrische Mercedes-Benz EQV onthuld tijdens de Autosalon van Genève. Het gaat weliswaar om een conceptversie van de elektrische Mercedes in de V-Klasse. Het automerk geeft aan dat we de productieversie van de elektrische Mercedes-Benz EQV eind dit jaar kunnen verwachten. De elektrische bedrijfsauto zou een accupakket krijgen van 100 kWh en een actieradius van ruim 400 kilometer.

Mercedes V-Klasse maar dan elektrisch

EQV
EQV
EQV

Mercedes timmert hard aan de weg als het gaat om elektrificatie. Later dit jaar volgt de Mercedes EQC en in 2020 kunnen wij de Mercedes EQA verwachten. In dit rijtje misten wij nog een volledig elektrische personenbus. In september 2019 beleeft de elektrische Mercedes EQV in Frankfurt zijn officiële werelddebuut. Het design zal waarschijnlijk bijna hetzelfde blijven als de Mercedes V-klasse die we kennen, met een aantal kleine verschillen.

Actieradius + opladen Mercedes EQV

De elektrische Mercedes EQV zal naar verwachting een accupakket krijgen van 100 kWh. Dit betekent een actieradius van ruim 400 kilometer! In de praktijk zal dit neerkomen op zo’n 350 kilometer. Uiteraard zal dit afhankelijk zijn van onder andere de rijstijl en weersomstandigheden. Een pluspunt van deze elektrische auto is dat de auto kan snelladen via een 100 kW snellader. Binnen vijftien minuten zou de elektrische Mercedes EQV weer 100 kilometer verder kunnen rijden.

Mercedes EQV in 2019

Het automerk heeft verdere specificaties en prijzen nog niet bekendgemaakt. Eind dit jaar maakt de elektrische Mercedes EQV zijn debuut in Frankfurt. Wij verwachten dan ook meer te weten te komen over de prijzen en verdere specificaties. Wanneer de elektrische variant van de Mercedes V-Klasse daadwerkelijk op de markt wordt uitgebracht, is op dit moment nog niet bekend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *